• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Premier Gerrit Schotte vertrekt dinsdag naar New York voor de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (AVVN). Schotte heeft een druk programma; zo staan er ontmoetingen met politieke kopstukken uit Barbados, Dominicaanse Republiek, Saint Kitts, Brazilië en Panama op het programma.

Een belangrijk onderwerp is het versterken van de economische relatie tussen Brazilië, Panama en Curaçao. Woensdag zal Schotte ook aanwezig zijn bij de toespraak van de Amerikaanse president Barack Obama. De premier maakt samen met de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Uri Rosenthal en de premier van Sint Maarten Sarah Wescot-Williams onderdeel uit van de Koninkrijksdelegatie.

Energie
Met Freundel Stuart, de premier van Barbados, zal Schotte praten over projecten ter verbetering van de efficiëncie van energie. Deze projecten zijn onlangs gelanceerd in Barbados en kunnen interessant zijn voor Curaçao. De AVVN is het belangrijkste orgaan van de Verenigde Naties. Het is een wereldplatform waarin 193 staats- of regeringshoofden en ministers van Buitenlandse Zaken van de lidlanden elkaar ontmoeten, vergaderen en ideëen uitwisselen.

3 reacties op “Premier naar Verenigde Staten”

 1. goedzo….kan ie de boel hier op het eiland niet verzieken

  raar dat de ontmoeting met de MFK sponsor niet op de officiele programma staat

 2. En weer gaan we op vakantie!

 3. Politieke kopstukken waar vandaan??? U kent ze vast allemaal van naam.

  Bij het voorstellen zal het wel zo gaan: “My name is Gerrit Schotte” “Gerrit who, never heard about you”.

  Maar dat is niet erg, de dagvergoeding daar gaat het om.