• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Staten gingen gisteravond akkoord met het Belastingplan van minister George Jamaloodin (Financiën). Het plan houdt onder andere een verlaging van winstbelasting en inkomstenbelasting in, alsmede de verhoging van de omzetbelasting van vijf procent naar zes procent.

MFK, PS en MAN stemden voor, PAR en PNP stemden tegen. De verhoging van de omzetbelasting is een omstreden punt. PAR en PNP zijn fel tegen de verhoging en ook MAN en PS zagen het eerst niet zitten. PS-leider Helmin Wiels vreesde dat de arme te dupe zouden worden van de belastinghervorming. Jamaloodin meent echter dat de koopkracht van het volk juist vooruit gaat.

15 reacties op “Belastingplan Jamaloodin goedgekeurd”

 1. @ Keep on lying: 20% van het OB-tarief ja…

  Dus inderdaad… je taartje van een tientje bij Centrum gaat inderdaad van Naf 10,50 naar Naf 10,60. Wauw… het land is vrijwel direct failliet…

 2. OB van 5% naar 6% betekent een stijging van 20%!!!
  Graag even een berekening hoe de koopkracht van de belastingbetaler groter wordt bij een belastingverhoging. Of bedoelen ze soms HUN eigen koopkracht daar bij de overheid?

 3. Hij is de stoere man binnen zijn gang. Hij heeft de makamba (staatsecr) gekleineerd. Hij zal op handen worden gedragen alsof hij een overval heeft gepleegd.

 4. @Zeepie, jij hebt zeker veel geld dat het je niets uitmaakt!
  @jerrel, dat Jamaloodin niet kan rekenen weten we wel maar dat de hele regering akkoord gaat….

 5. Gezien de opleiding van Jamaloodin moet men ervan uitgaan dat hij niet kan rekenen en zijn belastingplan zorgt voor een enorme toename van de armoede op Korsou.

  Hij MEENT ook dat de koopkracht van HET VOLK er op vooruit gaat. Een onderbouwing met berekeningen van deze slechts mening kan hij echter niet geven.
  Mensen laat je geen rad voor ogen draaien!!!! door deze charlatans.

 6. We moeten allemaal uit loondienst en ons laten in huren als N.V.

 7. Dit geeft Dictator Wiels nog meer bewijs/ macht om zijn socialistische ideeen naar voren te brengen… good job Jamalodingelingeling…

 8. Goed plan. Onbegrijpelijk dat PAR tegen is. Maar blijkbaar kan PAR alleen maar oppositie voeren door overal tegen te zijn. Zwak. Er wordt op Curacao vreselijk veel zwart verdiend. Door een verlaging van de basisvoet loonbelasting en meer OB gaan dus ook mensen die zwart verdienen meer betalen, terwijl de mensen die al netjes betalen iets minder zullen betalen. Arme mensen kan je compenseren door de lijst met basis-behoeften uit te breiden.

 9. @basta, in Syrie, Libie, Egypte, Tunesie kan je zien wat het volk kan doen als ze het niet eens zijn met de regering/dictators..

 10. De zaken partij stemt in met 80/20, Wiels flipflopt met de OB. Van de witwassende halfbroer hoor je niets meer. Don Martina is alweer vergeten, het parlement is buiten spel gezet. Elke keer is er weer hoop dat het toch een keertje afgelopen is met deze regering, maar het ziet er toch echt naar uit dat we er nooit meer vanaf zullen komen. Zwaar deprimerend allemaal; wat kunnen we hier aan doen?

 11. Waarom zijn er nog geen rapporten gepubliceerd dat aangeeft dat de koopkracht vooruit gaat? Alle vaste lasten en aankopen gaan omhoog door de OB verhoging! Kan iemand aangeven hoeveel de tariefgroepen van de inkomstenbelasting omlaag gaat?

 12. Makkelijk sommetje, we gaan met zijn allen 1% meer betalen voor alles, dus 6% OB.
  Met hoe veel % gaat de winstbelasting omlaag en de inkomstenbelasting?. Dat staat er niet bij. Dus kan niemand rekenen hoe dit uitpakt.

  Verder, de mensen die geen baan hebben, die krijgen geen voordeel bij verlaging van inkomstenbelasting, maar moeten wel 6 % OB betalen op alles dat ze kopen. Dus ja de armeren gaan er op achteruit en de bedrijven en zakkenmensen gaan meer geld overhouden, aangezien OB doorberekent wordt aan de klant.

  Gefeliciteert alle mensen die voor Wiels, Cooper en Schotte hebben gestemd, jullie hebben je zelf in de voet geschoten, en alle anderen moeten daar ook nog eens onder lijden. Dat allemaal omdat vele idioten hier op dit eiland emotioneel stemmen inplaats van met hun herzenen. De boosdoener zijn niet die Nederlanders, het zijn onze eigen corrupte, onbetrouwbare en ongescholde politieke figuren, allemaal Curacaonaars.
  YWN

 13. En waar blijven de vakbonden met hun grote mond????
  Het wordt toch echt tijd voor massale protesten tegen deze gewetenloze zakkenvullers.

 14. En alles wordt nog meer duurder… waar is onze vriend Roberto Rumay nu?

 15. De rijken rijker, de armen nog armer……Curacao definitief naar de afgrond. Nieuwe naam voor het land: Curahiti