• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

curacao nieuws Vers KortjeCURAÇAO – De kogel is door de kerk: 10-10 wordt een officiële vrije dag. De dag komt in de plaats van Koninkrijksdag op 15 december, heeft de Raad van Ministers woensdag besloten. 10 oktober krijgt voortaan de naam ‘Dia di Kòrsou’.

8 reacties op “10 -10 vrije dag”

 1. @piet snorr,
  Ik heb uitleg geven over 2 juli omdat @ liveman deze vrije dag niet kent.. Verder is het een opeenstapeling van vrije dagen. Er zijn werkgevers die maar 17 vakantiedagen per jaar aan hun medewerkers geven. Dit omdat de overheid zelf zoveel extra vrije dagen laat vastleggen in regelgeving.

 2. De kids hebben dus een extra lange tussen vakantieen de Bonaire regattagangers kunnen op 10-10-10 lekker bijkomen.

 3. @silvia je redenering is verwarrend.

 4. @liveman,
  Schoonheid, ik heb wel degelijk goed gelezen en met de dag van de vlag bedoel ik 2 juli, dia di bandera. Daarmee vieren ze de dag dat de eilandsraad in 1951 voor het eerst bijeen kwam. http://nl.wikipedia.org/wiki/Dag_van_de_Vlag_(Cara%C3%AFben). (Straks als ze onafhankelijk zijn (ergens in een verre toekomst) dan vieren ze alle drie de dagen.)
  Dus weer een vrije dag erbij, naast 1 mei, carnaval maandag, en de vele christelijke dagen, o ja en ook koninginnedag. Of gaan ze die ook afschaffen.

 5. De dag van het begin van onze ondergang, ja die moet ieder jaar gevierd worden totdat wij erbij neervallen en dat is slechts een kwestie van tijd.

 6. @Silvia, Heb je het wel goed gelezen schat? Het komt in de plaats van 15 december.

 7. Zo weer een vrije dag erbij. Dus we vieren de dag van de vlag en de dag van Curacao. Het bedrijfsleven zit niet te wachten op nog meer verplichte vrije dagen.

 8. Horen we niet meer bij het koninkrijk???? Als dat zo is moet Nederland gelijk stoppen met het storten van geld in deze bodemloze put.

  Waarom stoppen ze niet direct na al die schofferingen van dit laaggeschoolde stelletje zakkenvullers die zich regering en volksvertegenwoordigers plegen te noemen????

  Het wordt hoooog tijd dat minister Donner het Statuut gaat gebruiken om orde op zaken te stellen.
  Een zeer verontruste bewoner van wat ooit Dushi Korsou WAS.