• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Raad van Commissarissen (RvC) van Aqualectra maakte vanochtend in een persconferentie duidelijk dat niemand hoeft te vrezen voor hun baan bij het nutsbedrijf. Ook de cao-onderhandelingen, die in januari vastliepen, worden hervat.

Dat maakt Aqualectra-commissaris Werner Wiels bekend. De RvC hield gisteren een bijeenkomst voor het personeel met dezelfde informatie.

Audit
President-commissaris Oswald Van der Dijs maakte daarnaast duidelijk dat Aqualectra financieel niet sterk staat, maar dat er geen faillissement in zicht is. De belangrijkste punten die de RvC naar voren bracht is af te leiden uit het FTI-audit rapport. Het nutsbedrijf moet onder andere de arbeidsverhoudingen verbeteren, geld (25 miljoen) besparen en de controle binnen het bedrijf versterken.

Klachten
Vooral de arbeidsverhoudingen zijn een knelpunt binnen Aqualectra. Uitzendkrachten worden te lang aangehouden zonder over te gaan naar een vast contract en werknemers hebben moeite met de reorgsanisatie die gaande is. De uitzendkrachten stapten begin deze week naar de vakbond met verschillende klachten. De directie van het nutsbedrijf was niet aanwezig bij de persconferentie. De RvC wil de drie directieleden ontslaan op grond van wanbeleid. Het drietal moest vandaag hun verweer inleveren tegen de ontslagplannen.

6 reacties op “‘Er verdwijnen geen banen bij Aqualectra’”

 1. Duurzaamheid wordt besproken vanaf groep 4 op school. Je kan het de politici niet kwalijk nemen dat ze niet weten wat dat is.

  “nos ta yu di tera” daarmee staan wij boven alle regels.

 2. Ta importante pa ora bo reakshona riba e artikulo aki bo bin ku prueba tambe of bai OM

 3. Vergeet nog wel te zeggen dat het echt een rotzooi is bij Aqualectra. Liever een reorganisatie zodat je de luie donders en degene die er nevenwerkzaamheden erbij doen eruit kan gooien.

 4. Zo gaat het op Curacao! Bij RvC worden de vriendjes van de regering neergezet en de directie wordt op een zijspoort gezet. Lang leve de POLITIEK

 5. he van de dijs, oh ja gratis benzine bonnen, komt goed uit kan AQUALECTRA ook wel gebruiken.
  Zag ik ook nog een Wiels in de raad zitten( hmm zal schotte deze mensen bedoelen met de affaire bij AQualectra)

 6. dit werd bekend gemaakt door de RvC??
  onwerkelijk, onbehoorlijk en ongehoord.. De RvC is een controlerend orgaan en toetst de overeengekomen strategie op basis van feiten. Imenging is op dit niveau niet alleen gevaarlijk maar belangrijker nog bestuurlijk gezien onrechtmatig. Voer voor juristen!
  Hoelang pikken we dit gedonder van deze totalitaire regering..