• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

geld.jpgCURAÇAO – Stichting Studiefinanciering Curaçao (SSC) krijgt een lening van acht miljoen gulden van de Postspaarbank en een krediet van anderhalf miljoen gulden van Maduro & Curiel’s Bank. De overheid staat hier voor garant.

Het geld is nodig voor de geplande reorganisatie van de stichting. Gedeputeerde van Onderwijs Marilyn Alcalá-Wallé legt uit waar de bedragen precies naar toe gaan. “De acht miljoen is bedoeld om de geldtoestroom naar studenten te bekostigen.” Het krediet van MCB is vooral bedoeld ter overbrugging. Alcalá-Wallé: “Met dit geld kan SSC eventueel in het rood staan.”

Garantie
De overheid staat voor deze bedragen garant. “Mocht het zo zijn dat het SSC het geld op wat voor manier dan ook niet terug kan betalen, dan kan de overheid bijspringen.”
 
Lees meer:
Eisden maakt zich hard voor studenten

1 reactie op “Lening voor Stichting Studiefinanciering Curaçao”

  1. Het wordt eens een keer tijd dat de overheid zich buigt over het systeem van de studiefinanciering. Wordt het niet eens een keer tijd om te stoppen met lenen en een systeem op te zetten waardoor men op eigen kracht kan draaien? De geldtoestroom naar studenten moet dan maar op een laag pitje staan. Eerst maar het geld terughalen bij de studenten die nog een studieschuld hebben. Eerst onderzoeken of er behoefte is naar de studierichtingen waar de studenten voor kiezen en ,of er resultaten behaald worden binnen gestelde periode. Er worden steeds vervolgstudies gedaan en na jaren is er geen controle meer op terugbetaling doordat men niet meer terug komt naar Curacao of anderszins. Het lijkt mij dat de huidige economische situatie van de overheid een kritischer blik vraagt dan nu het geval is. Men leent makkelijk maar geeft niet aan hoe de terugbetaling zal plaatsvinden. Het voorbeeld van de overheid wordt ook gevolgd door de bevolking met alle consequenties van dien.