• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Er heerst onrust in de bakkerswereld. Na de verhoging van de benzineprijs, trokken ook de bakkers aan de bel met het verzoek de broodprijs te verhogen. De overheid was het niet eens met hun plannen en ging in overleg met de bakkers. Er wordt nu een commissie ingesteld die actie gaat ondernemen.

De commissie heeft een vol takenpakket.  Zo moet er voor een acceptabele prijs een broodsoort op de markt komen die rijk is aan vitaminen en in het standaard assortiment zit. Ook gaat de commissie de bestaande wetten inventariseren die garantie kunnen bieden op de controle en sancties en eventueel een voorstel doen om wetten aan te passen in verband met hygiëne. Het is de bedoeling dat de aangestelde commissie binnen zes maanden hun taken hebben uitgevoerd.

Waarborgen
Het plan is opgesteld na een vergadering tussen de Curaçaose Vereniging voor de Bakkerij, Minister van Economische Ontwikkeling Nasser el Hakim en de minister van Gezondheid, Milieu en Cultuur Jacinta Constancia. Het doel van het actieplan is de productie van brood, met de nodige legalisatie en controle, betaalbaar te maken en ondertussen de kwaliteit te waarborden.

1 reactie op “Brood op de agenda”

  1. als de wereldvoedselprijzen en brandstofprijzen stijgen, dan is het toch niet raar dat het brood hier ook duurder wordt, het zelfde geldt voor groente en fruit. wie wil er nu nog bakker worden of groente gaan verkopen als de overheid bepaalt wat de prijs moet zijn? dit zijn basisproducten maar als mensen al niet genoeg geld hebben om fatsoenlijk brood te kopen dan is er veel meer mis met de economie dan de regering wil weten….uiteindelijk wil iedereen graag minder betalen maar zo werkt het gewoon niet, het gaat er ook om dat mensen goed met hun geld om (leren) gaan, aan goedkoop brood gevuld met lucht waar verder geen voedingsstoffen inzitten heeft ook niemand iets….