• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Tweede Kamerleden André Bosman en Helma Neppérus hebben vragen gesteld aan minister Piet Hein Donner over minister George Jamaloodin en over de 80/20-regeling. De twee VVD Kamerleden vrezen dat de betrekkingen tussen Curaçao en Nederland verslechteren.

Jamaloodin heeft staatssecretaris Frans Weekers tijdens zijn bezoek aan Curaçao niet ontvangen op zijn ministerie. Bosman en Neppérus willen van Donner weten of hij vindt dat Weekers is ‘geschoffeerd’ omdat hij niet ontvangen is door Jamaloodin.

Discriminatie
“Hoe ziet u de schoffering van de Nederlandse staatssecretaris van Financiën in het licht van de sanering van de schuld van Curaçao door Nederland”, vragen de twee VVD’ers aan Donner. Verder maakt Bosman zich druk om de 80/20-regeling, die gisteren is goedgekeurd door de Staten. “Het bestuur op Curaçao is tegen discriminatie door Nederland. De aangenomen wet lijkt toch echt op discriminatie”, aldus Bosman op twitter.

15 reacties op “‘Zorgen over betrekkingen met Curaçao’”

 1. nou nou minister praat niet met staats secretaris hoezo niet…. de meeste burgemeester in nederland hebben nog meer volk te besturen als onze premier dus het verschil in aanzien bestaat nou niet echt! Jammer dat ze wel willen vangen maar niet willen praten normaal gesproken zou he verwachten dat wie betaald ook invloed zou hebben…..(wie betaald bepaald)…dat is hier ook zo de gene die de campanje betaald bepaald. Heerlijk curacasche politiek je kan er zo de buhne by comedy train mee op!

 2. heel goed dat het belastingplan is goed gekeurd, vooral omdat de 80/20% regeling ook van kracht gaat worden. Want er gaat en hoop geld binnenkomen eens even kijken invoer -belastingheffing
  – groothandelaar 6%
  – distributeur 6%
  – winkel 6% en als de snack bij de winkel koopt weer 6%
  dus vroeger 20 % belasting nu 24% belasting
  Kijk en daar kan Jamalodin dan de 80% van de uitkeringen die in Nederland worden gegeven aan de YDK van betalen.
  Dit heet gelijkheid principe, de MinvJus heeft ook zo’n slimme zet gemaakt door een vergoeding van de Nederlandse gevangen in zijn gevangenis en Nederland heeft ja gezegd met in het achterhoofd dat ze dan ook wederkerig het aan Curacao de vraag en eis kunnen neerleggen en als Wilsoe niet betaald dan sturen ze alle YDK die in de gevangenis zitten terug naar Curacao want je moet wel humaan zijn en de kans geven dat familieleden de gevangenen kunnen bezoeken.

 3. Kunnen wij niet gewoon tegen Curaçao zeggen jongens tot hier en niet verder. Ons boeltje pakken en enkele reis Schiphol. De Curacaoënaars die in Nederland wonen dus de niet ” yui di Holanda” per Insel Air enkele reis Hato. Zijn wij van dat incompetente gezeik af en leven wij allemaal nog lang en gelukkig.

 4. @Nederlander
  Ik heb het niet gezegd…..

 5. @Machete …Minister???.pfff die Jammaloodin is nooit verder gekomen als LTS-zwakstroom! Wat weet hij daadwerkelijk van financien?? Nog twee maanden zo doorgaan regering en er is echt GEEN geld meer om het eiland draaiende te houden,,,wegwezen en RAP!

 6. @Hans, het slavernijverleden zit niet zo diep hoor, ze vinden het iedere dag weer een op een schoteltje gepresenteert excuus om hun incompetentie achter te verbergen.

 7. @machete,
  ik zou me mar iets nederiger opstellen. Grootheidswaanzin de vergelijking van jou tussen staatssecretaris en de minister van financiën van het eiland.
  Van politieke correctheid heb je nog geen kaas gegeten.
  De kraan wordt straks dichtgedraaid en dan hebben jullie echt het nakijken daar op het eiland.

 8. @ machete,

  Waar halen jullie idd de arrogantie vandaan??
  Grow up, en zorg dat je een positieve bijdrage aan de maatschappij levert! i.p.v. met modder te gooien! en geld kost i.p.v.dat je geld opleverd!
  Jullie helpen Curacao naar de vernieling!

 9. @machete, welk tij is gekeerd? Wie betaald bepaald! en jullie hebben geen rode cent.. Een groot welvarend land tegen een arm klein eilandje.. idd jullie zijn geen volwaardige gesprekspartner daarom sturen we een secretarisje naar jullie toe!! ga maar snel onafhankelijk worden.. la isla inutil!

 10. Staatssecretaris is géén onderhandelings/gespreks partner voor een minister, zoals het voorheen is gebeurt onder het schrikbewind van PAR ! Ex minister president Emily de Jongh Den Haag, naam blindelings ” ORDERS ” van Ank Bijleveld…een simpele staatssecretaris ! Het getij is gekeerd ! Punto !!!

 11. Oh Ja? En wanneer Curacao zich zorgen maakt met terugkeerregelingen en Verwijsindex e.d. gaat dat in de doofpot…#smh

 12. Geldkraan dicht! ;Het moet afgelopen zijn met het verkwisten van het geld van de Nederlandse belastingbetaler. Curacao blijft zich maar gedragen als een verwend kind dat niet wil gedijen, omdat het koloniale verleden zo diep zit. Het wordt eens tijd om dit zooitje te heropvoeden. Ik ben alleen bang dat de normale Antilliaan hier dan de dupe van wordt, en niet het stelletje rechts-extremisten dat ergens bij de Fort kerk huist.

 13. Jamaloodin lijdt aan grootheidswaanzin! Ongelooflijk.. ik heb mij nog nooit zo geergerd aan politici dan nu! Minister van financien pfff.. Als ik em zo zie, wat een arrogantie!

 14. Het zal Ned. geen fluit uitmaken. Evenwel heeft de bevolkin bij referendum aangegeven bij Ned. te willen blijven.
  Dat is het verschuil, en dat heet democratie.

 15. Tijd voor NL om Curacao te laten gaan.. Ze kunnen het goed zelf.