• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De minister van Gezondheid, Milieu en Natuur, Jacinta Constancia, heeft gisteren een oriëntatiebezoek gebracht aan Pink House. Constancia bezoekt als eerste minister in het Caribisch Gebied het centrum voor Seksuele Diversiteit.

Pink House wordt gerund door Fundashon Orguyo Kòrsou (FOKO). De minister werd ontvangen door Dudley Ferdinandus, manager van Pink House, en Frits van der Capellen, secretaris van het FOKO-bestuur.

Takenpakket
FOKO zet zich met name in voor de belangenbehartiging van homo’s, lesbiennes, biseksuelen, en transgenders (LGBT). De minister heeft zich laten voorlichten over de werkzaamheden van FOKO die betrekking hebben op haar takenpakket: seksuele voorlichting en vorming, seksuele diversiteit en de preventie en behandeling van HIV en andere seksueel overdraagbare aandoeningen (soa’s).

Uniek
De minister heeft tijdens haar bezoek duidelijk het standpunt ingenomen dat in de Curaçaose samenleving iedereen het recht heeft op een gezonde ontwikkeling, en dus ook de groepen waar FOKO zich voor inzet. FOKO noemt het bezoek van de minister uniek, omdat het in Curaçao en het Caribisch gebied de eerste keer is dat een minister een centrum als Pink House bezoekt.

1 reactie op “Constancia bezoekt Pink House”

 1. Constancia zou zich wat beter bezig moeten houden met mensen die al meer dan 2 jaar wachten op een noodzakelijke uitzending.
  Maar zoals ik nu zie zal ook dat weer gaan duren en is het nu weer wachten.
  Of is de rand van de afgrond al bereikt en staan we voor nieuwe verkiezingen.
  Curacao zucht onder de armoede en modder gooiende politicie.