• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Gouverneur Frits Goedgedrag heeft gisterochtend de rede voor de opening van het Statenjaar 2011-2012 namens het Kabinet Schotte uitgesproken. “Eenieder van ons dient zich te realiseren dat de opbouw van ons nieuwe land niet alleen een taak is van de overheid.”

Volgens de rede vergt een bijdrage aan de ontwikkeling van Curaçao herbezinning, herijking en herstructurering, ‘die kunnen leiden tot nieuwe vormen van samenwerking en kennisuitwisseling.’ “De overheid neemt daarin het voortouw.”

Uitdaging

“Het zijn voorwaar geen kleine uitdagingen waarvoor de regering van dit jonge land staat”, aldus Goedgedrag. De economische vertraging, die zowel lokaal als wereldwijd zal voltrekken, zullen een uitdaging zijn voor de overheidsfinanciën van ons eiland, zei de Gouverneur. De rede werd in het Nederlands uitgesproken.

Economie
De regering noemt in de rede een paar voorbeelden waarmee ze de economie willen stimuleren. “Geplande overheidsinvesteringen worden nu versneld zodat hiermee werkgelegenheid en andere investeringen worden bevorderd.” Verder gaat de overheid de pensioenproblematiek aanpakken en de ‘broodnodige’ maatregelen in de gezondheidszorg implementeren.

Van der Wulp
De nieuwe vertegenwoordiger van Nederland in Aruba, Curaçao en Sint Maarten, Gerard van der Wulp, was niet uitgenodigd voor de opening van het Statenjaar. Dit is een bewuste keuze, meldt Statenvoorzitter Ivar Asjes in het Antilliaans Dagblad. “De regering van Nederland heeft zich respectloos opgesteld tegenover de regering van Curaçao. Ze hebben in de toelichting van het Koninkrijksbesluit geschreven dat Curaçao het onderzoek van Commissie Rosenmöller heeft bevestigd. Dat is een leugen.” Het niet uitnodigen van Van der Wulp is volgens Asjes een boodschap voor Nederland.

5 reacties op “‘Opbouw land taak van iedereen’”

 1. het blijft lachen met Asjes! Wanneer gaan de Staten van Curacao naar Nederland voor een kennismaking? Wie wilt er zo graag mee…Asjes! Lijkt me handig om de reis met de Statenleden maar te boycotten. Was het een statement van de gouverneur om het in het Nederlands te doen?

 2. Nou Jasje, zolang er nog van die “geitenwollen sokken” figuren in Nederland in de regering zitten komen we ermee weg. Het is echter een uitstervend ras, ze worden vervangen door een ander type regeerder.

 3. maar wel die 28 miljoen binnenharken die ze krijgen DANKZIJ Nederland… Wees dan ook een held Asjes en zeg: ” no danki!”

 4. respectloos hoor wie het zegt.

  ga je je baan opgeven en blijf je voorzitter of doe je allebi.

  iemand die geen respect toont is deze asjes wel.
  maar ja Schotte is hun schoothondje dus trekt zijn woorden weer in.

  en er is ook geen commissie nodig want deze regering is toch echt wel de beste in alle bestuurlijke taken. dus dat is respectloos van NL om dit te onderzoeken en dan zelf te kopiëren..schande

 5. De overheid is nu al 1 jaar bezig met het verkwanselen van onze goede financiele positie mr gouverneur! straks hebben we weer een miljardenschuld! ik stel voor dat de gouverneur gaat ingrijpen en daarna kan iedereen meehelpen!