• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Premier Gerrit Schotte kreeg gisteren bezoek van het Hoofd van de EU-Delegatie Geert Heikens. Samen met minister van Economische Ontwikkeling Nasser el Hakim werd het project en de financiering besproken voor ontwikkeling van achtergestelde wijken op Curaçao.

Het project Plan Nashonal pa Desaroyá Bario werd vorige week door de Europese Commissie in Brussel goedgekeurd. Ook de fondsen voor het project, 11,25 miljoen euro (ruim 28 miljoen gulden), hebben groen licht gekregen van de commissie.

Ondertekenen
Het plan moet nu door alle 27 lidstaten van de Europese Unie worden getekend waarna er een financieringsovereenkomst tussen de Europese Commissie en de Regering van Curaçao getekend wordt. Het streven is om dit alles voor eind december dit jaar te regelen.

Ontwikkelen
Het plan houdt verbetering van infrastructuur en het creëren van publieke voorzieningen in verschillende wijken in. De buurten die aangepakt zullen worden zijn Nieuw Nederland, Kortijn, Seru Fortuna Pariba fase 2, Sapaté Blok H en Tera Kòrá Noord.

 

 

24 reacties op “Ruim 28 miljoen gulden voor wijken”

 1. @Rignald, Waarom moet Luxembourg betalen voor slavernij?

 2. seru di Kandela/ souax mag ook wel es onder handen genomen worden.
  wij betalen ook wegenbelasting, maar om mijn straat uit te rijden moet ik eerst over een “weg” rijden vol kraters.
  gevolg, ik als hardwerkende, doch alleenstaande moeder geeft te veel uit aan auto onderhoud. Please keep us also in mind wanneer er ge-spendeerd word.

 3. Heel mooi als er al voor banda bou 200 miljoen klaar ligt om mee te gaan werken!!
  Heer Schotte maakt kwetsbare mensen blij met een dode mus.
  Ook zijn vervolg van het praten met de mensen in de wijken die met veel tam tam zijn aangekondigd staan on hold!! Waar gaan dan die 28 miljoen naar toe?

 4. zonde van het geld om dit in een bodemlose put te gooien.hoop dat europa niet zo gek is als nederland om hier mee akkoord te gaan. Griekenland is een beter doel economisch gezien. als je zelfstandig wil zijn moet je gewoon je eigen boontjes doppen. wel zeuren over de bemoeienis van nederland en dan wel de handjes open houden. de regering van curacao is niks en zal ook nooit wat gaan worden. die mensen die er nu zitten sleuren curacao de afgrond in. wel handig voor die cowboys die pret subsidie kunnen ze weer feesten en voor vriendjes overheidsbanen creeren.

 5. @ Rignald, herstelbetalingen ? Ik dacht het niet, door deze gelden te accepteren, accepteert de ontvanger betaling voor geleverde diensten of diensten nog te verlenen.

 6. Mooi dat er wat voor achterstands wijken gedaan gaat worden da’s belangrijker dan al het geleuter. het zo wel fijn zijn als er iemand na uitvoering hiervan vooruit gaat kijken.
  Heel westpunt/banda abou staat vol met zonnecel straatlantaarns maar geen 1 doet het en de batterijen zijn er ook al uitgejat. leuk voorbeeld als je de foto van schotte ziet met de woorden, sostenibel, solidario en soberano op zijn planboard.

 7. @principes, nee dit zijn de herstelbetalingen voor de slavernij

 8. Weggegooid geld. Benieuwd welke vriendjes van de verschillende ministers dit geld mogen achteroverdrukken. En dat Usona de boel controleerd is de grootste lacher van allemaal.

 9. Oh, dus toch weer geld vanuit Nederland aannemen. Dit was toch herkolonisatie ? Of is dit ineens toch iets anders, omdat het geld zo handig is ?

 10. Het plan houdt ook verbetering van de infrastructuur in dus die busbanen van Wiels hebben nog een kans.

 11. @ gerrit, Wiels iets onderzoeken ? Dat zou iets zijn voor zijn openings-act als stand-up comedian.

 12. tuurlijk horen we niets van wiels, zo zit ie in elkaar. Maar owee, als de controle onder de eu en nederland blijft, dan kan hij en zijn kornuiten er niet bij, kan ie weer blaffen

 13. Dit komt niet uit de lucht vallen, nu snap ik ook het regeer akkoord voor wat betreft de aanpak van wijken. Lekker populair doen van iemands anders zijn centen en ideeën. Waarschijnlijk zat dit al in de pen van de vorige regering. Als de huidige regering dit maar wil aannemen wat de vorige regering heeft opgestart, Het volk mag er geen hinder van ondervinden, waarschijnlijk zal wel het bestuur van USONA moeten aftreden want er gaat daar nu veel geld in om en ook krijgen ze het geld van de EU dat wil niet zeggen dat de EU kan zeggen dit en daarvoor moet je het gebruiken.

 14. EU-gelden beschikbaar, maar toch geen “Urbanismo Social”. Het is jammer dat de toegekende EU-gelden zich beperkt alleen voor de verbetering van de technische infrastructuur en het creëren van publieke voorzieningen. Er is heel erg veel nood in de aanpak van sociale infrastructuur en onderwijs problemen in de achtergestelde wijken van Curacao, maar deze gelden worden hier niet voor gebruikt. Vandaag hebben we weer een verschrikkelijk nieuws kunnen lezen in de krant: ‘een dode baby in wc-pot’. Dit illustreert weer de complexiteit van sociale problemen. Gebrek aan opvoeding, voorlichting etc..Denk ook aan de aanpak van de criminaliteit.

 15. Aan alle Wiels zeikerds, geef die man toch geen aandacht, hij blijft toch onzin lullen of jullie hier nu tegenaan gaan of niet, in principe wil hij de Nederlanders alleen maar konjo maken en jullie trappen er ook nog in.
  En in Nederland worden ook genoeg projecten door de EU gefinancierd…

  Ik vind dit heel goed! Investeringen in infrastructuur maken zich op de lange termijn altijd betaalt.

 16. we moeten uit het koninkrijk stappen……
  we kunnen het zelf…..
  we hebben hun geld niet nodig….
  het is allemaal kolonisatie…..
  we worden weer geherkoloniseerd….
  we hadden nee moeten zeggen tegen het slotakkoord…..

  nu moeten we weer geld aannemen van de EU
  en dat willen we toch niet…..

  ik spreek even voor Wiels…..

 17. Doordat Curacao nog verbonden is met Nederland hebben ze recht op subsidies van de EU. Wiels maar roepen dat we onafhankelijk moeten worden en beter af zijn zonder Nederland. Laat Wiels is een keertje een gedegen onderzoek verrichten dat op feiten is berust en niet zo’n rapport van Hernandez.

 18. Kijk mijnheer Wiels, die bemoeizucgtige nederlanders weer hoor!!!!!!! Oh wacht, ik hoor Wiels helemaal niet!!! Wat een schatje is die man toch he?!

 19. Financieering wordt waarschijnlijk via USONA besteeds (als toezichthouder)

 20. @Roepie Poepie

  Ik geef je gelijkl, voor je het weet is het geld in 1 van de grote zakken verdwenen.
  Vreemd overigens dat je Wiels hier niet over hoort. Dit zou hij toch niet moeten willen.

 21. Zal Wiels dit ook tegenhouden? Wil toch niks te maken met de westerse wereld. We moesten toch dichterbij gaan zoeken?

 22. Van de EU????? Daar maakt Nederland ook deel van uit…. heeft Gerritje dit wel met clown Wiels besproken??? Mag hij het geld wel aannemen??

  Het is te hopen dat de EU de bestedingen controleert, voor je het weet wordt het geld als salaris voor ambtenaren aangewend. De tekorten die binnen een jaar ontstaan zijn moeten toch aangevuld worden.

 23. De grote smurf in deze regering weet wel raad met kadootjes ! De putten zijn hier immers nog dieper dan die in griekenland.

 24. Je mag toch aannemen en hopen dat de EU controle uitoefent op de uiteindelijke bestemming van deze fondsen. Voorkomen is beter dan genezen gezien het niveau van het rapalje dat thans in de regering zit.
  Een gewaarschuwde EU telt voor twee!