• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Gevolmachtigde Minister Sheldry Osepa is terug in Nederland. Tijdens zijn verblijf op Curaçao heeft hij met verschillende mensen gesproken over onderwerpen die van belang zijn voor het functioneren van het Curaçaohuis. 

Er zijn verschillende onderwerpen aan bod zijn gekomen in het gesprek tussen Minister-president en Minister Osepa. Zo is er gesproken over remigratie, communicatie en voorlichting met de verschillende belanghebbenden. En over een onderzoek naar de ontwikkeling van sociaal en economisch welzijn van de Yu Korsou en de promotie van Curaçao in Nederland.

Reorganisatie
Om de doelen van het regeerprogramma te kunnen realiseren moet het Curaçaohuis een reorganisatietraject ondergaan. Het doel van het traject is om het Curaçaohuis niet alleen sterk neer te zetten in Nederland, maar ook om het huis toegankelijker te maken.

Behoud panden
Ook moet er aandacht uitgaan naar het onderhoud van panden op het eiland. Door achterstallig onderhoud verliezen deze hun representatie karakter. De regering zal binnenkortde beslissing moeten nemen of zij deze panden gaan behouden.

2 reacties op “Functioneren van Curaçaohuis”

 1. Was ik nog vergeten:
  x
  Om de doelen van het regeerprogramma te kunnen realiseren moet het Curaçaohuis een reorganisatietraject ondergaan.
  x
  Er gaan dus koppen gesneld worden, ben benieuwd naar de inleidende beschietingen, sexual harassment, fraude, ja er zijn legio mogelijkheden en onze regering heeft er zo langzamerhand een vrijbrief op.

 2. Enkele taken van onze Osepa in Nederland.
  x
  Ook moet er aandacht uitgaan naar het onderhoud van panden op het eiland. Door achterstallig onderhoud verliezen deze hun representatie karakter. De regering zal binnenkort de beslissing moeten nemen of zij deze panden gaan behouden.
  x
  Wat dit onderwerp nu met het functioneren van het Curaçaohuis te maken heeft beats me, of het moet zijn dat Osepa geld moet zien te vinden in Nederland om dat opknappen te betalen en dat kan ik dan wel weer begrijpen als ik lees dat er al bijna geen geld meer is om de salarissen van de ambtenaren te betalen.
  x
  Las laatst ook dat één van zijn taken is: het verzamelen van informatie die relevant is voor het eiland en het op verzoek doorsturen naar Willemstad, spionage dus !