• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De politieke partij MAN kreeg het weekend een flinke klap te verduren. De medeoprichter van de partij Don Martina en zijn twee zoons hebben hun ontslag ingediend bij MAN. Versgeperst.com vroeg de voorbijganger: moet Martina blijven om zijn partij te steunen of is opstappen een goed idee?

De 65-jarige Jeremy vindt dat Martina moet blijven bij de partij. “Hij moet niet opgeven. Als hij één van de oprichters is heeft hij echt wel iets te zeggen. De Martina’s zijn de kern van de MAN en kunnen hun ideologie van het begin weer nieuw leven inblazen.”

Reorganisatie
Diego (48) begrijpt de keus van Don Martina, maar had liever gezien dat hij was gebleven. “Ik neem aan dat Martina het niet eens is met de samenstelling van de huidige coalitie en de rol die MAN daarin speelt. Ze kunnen ook kiezen voor een reorganisatie, gooi Cooper eruit en stuur je partij weer de goede kant op.”

Zinkend schip
“Ik ben het helemaal met zijn keuze eens. Houd de eer aan jezelf, meneer Martina”, zegt de 34-jarige Sidalina. “De leden van de MAN zijn makke lammetjes geworden ten op zicht van Pueblo Soberano en MFK. Het is een soort gedoogbeleid waarbij de MAN in een hoek zit en zijn mond moet houden.” Ook Dave (29) is het eens met de keuze van Martina. “Een zinkend schip moet je verlaten.”

Arbeiders
Guy (54) snapt niets van de actie van Don Martina. “MAN zit nu eindelijk in een coalitie die verschil gaat uitmaken en opkomt voor ons, het Curaçaose volk. Nu kan de arbeiderspartij iets doen voor de harde werkers van dit eiland en hij trekt zich terug. Het is zijn verlies!”

9 reacties op “‘Martina moet blijven bij MAN’”

 1. hmm Guy.. een regering die wat voor het volk doet? Voedselbanken kunnen de vraag niet meer aan!

 2. @ Wimpiri, op 12-09-2011 om 17:51
  Dat er personen zijn die zelf zo weinig inhoud hebben dat zij denken met het gebruik van iemand anders zijn synoniem zich toch nog wat inhoud te kunnen geven wist ik al wel en dit fenomeen komt vaak voor bij gefrustreerde types. Als je wat wil schrijven, doe het op je eigen merites en probeer nou één keer niet mee te liften op die van iemand anders, bo mes por of bo mes no por, in e kasu aki bo mes no por nada, pobercito.

 3. @gerrit, Ik denk dat Guy dankzij deze regering een leuk baantje binnen de overheid heeft gekregen want anders weet ik niet hoe hij alles betaald daar alles maar duurder is geworden en de economie maar steeds slechter gaat..

 4. Kan je beter afvragen welke kranten sommige mensen lezen? Er zijn veel mensen zoals Guy die denken dat Curacao vooruit gaat met de huidige regering. Ik had het ook gehoopt maar elke maand wordt het steeds slechter.

 5. Martina for president !!!

 6. Als je niets met corruptie te maken wil hebben en dat de partij naar de afgrond gaat dan dien je als MAN lid zo snel mogelijk uit de partij te treden.

  Ben benieuwd op wie Guy gaat stemmen want na de volgende verkiezingen zal de MAN geen stemmen meer hebben

 7. Martina is de enige in deze partij die opkomt voor zijn idealen en daar de consequentie uit trekt. De anderen in deze club zijn al net zulke loosers als de huidige calimero-ministers die nu onder leiding van grote smurf schotte het geld van het volk ten koste van vele toekomstige generaties aan hun vriendjes uitdelen. Waarschijnlijk zouden ze zelf niets liever willen.

 8. hmmm interessante vraag….maja of de ideologie van 40 jaar geleden nog toepasselijk is…

 9. Klaarblijkelijk zit Guy er naast. Het is waar dat ze in de regering zitten, maar als je in een coalitie zit met dominante en manipulerende partners kan je uiteindelijk nog niet doen wat je wil en geen verschil uitmaken. ellicht had Martina dat nu door. Altijd een droom om te regeren en dan er achter komen dat je in die positie nog niets kan doen. jammer