• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Oud-premier Don Martina, één van de medeoprichters van de politieke partij Movementu Antias Nobo (MAN), is uit de partij gestapt. Martina was al langer ontevreden over de nieuwe koers van de partij. Ook zijn twee zoons, Robbin en Steven Martina, hebben hun ontslag ingediend.

Volgens Amigoe was de opstelling van de partij in de huidige coalitie de druppel voor de oud-premier. “De waarden en normen van de partij stroken niet met mijn politieke principes.”

Waardigheid
Martina schrijft in een brief dat de waardigheid van de partij en haar aanhangers de laatste tijd zijn aangevallen, ‘zonder dat iemand ingrijpt’. “Daarbij kunnen wij ook niet spreken over het respecteren van de waardigheid van het Curaçaose volk.”

Spoedvergadering
Het partijbestuur van de MAN heeft het vertrek zaterdag besproken in een spoedvergadering. Een delegatie van de MAN wil Martina en zijn zonen bezoeken om ze toch weer bij de partij te betrekken.

10 reacties op “Don Martina weg bij MAN”

 1. Waarde Don Martina,
  een 35 jaar geleden, troffen we elkaar in Nederland, en werd uitgenodigd, waarna ik als adviseur meermaals de antilliaanse eilanden bezocht.
  Ook nu ben ik overtuigd van Uw integriteit en respecteer Uw authentische inzet voor alle mensen van de bevolking van de Antillen.
  Hartelijk gegroet!
  Kees Berkouwer

 2. Sorry ik ben ook een van de kapabelen van de parrtij vergeten te benoemen Stanley Inderson. Een dringend beroep op Stanley Inderson om de partij niet te verlaten maar te herstuctureren. Zet Cooper aan de kant en zoek een beter leider voor de partij. Haal de oude partijleden erbij om de partij weer een boost te geven en werk aan de nieuwe filosofie van de partij. Begin bij ground zero en werk aan de social polecy van de partij. Trek gewoon de stekker uit jullie regeringsdeelname als jullie de koers duidelijk hebben bepaald. Het partij moet weer terug naar het algemeen belang van de Curacaosevolk.

 3. Don Martina fundador di e partida blou. Un homber ku a funkshona debidamente bon y respeta pa pueblo di Korsou y politikonan Hullandes europeo un lider ingeniero basta inteligente. Tabata un partida frankamente bisa ku tabata gosa di apoyo di basta intelectualnan di Korsou.Despues ku Don Martina y Mayra Coffie a baha komo lidernan di partido blou y pase pa otro lidernan di partido,poko poko e partida bin muri un morto suave y natural. Niun di e lidernan ku man a hanja despues di e dos lidernan ey no tabata kapas pa mantene e strea di partida ariba. Pero si mi ta hanja ku Don Martina komo fundador di e partida a tarda mucho largu pa tuma e desishon aki. Di e otro un banda mi ta hanja komo fundador di e partida nan mester a kwe tur poder over di e partido y restruktura e partida di nobo. Mi kier ahsi si un apelashon riba Don Martina y Steven pa nan ontbind e partida y lante di nobo ku hendenan mas intiligente, formula e filosofia di partida di nobo y pone riba mapa di Korsou atrobe.E nomber por wordu kambia den Movemiento Korsou Nobo y ranka kita pa proximo elekshon y bari tur hende foi kaminda. Wak ku Bas Kooiman no kier bira boso lider maximo pa un paar di anja. Kooiman tambe ta un homber basta respeta pa pueblo di Korsou e por nifika hopi pa Korsou. Aworaki korsou tin mester di lidernan ku eksperencia kaba den politika di korsou y no nopbato ku ta grita sin por hasi nada. Forsa

 4. Don Martiuna bon desishon tuma. Pero e la kai un tiki laat si. Trek e stekker afo desmantela e partido,lante di nobo lage yama Movimiento Korsou Nobo. Esaki ma skirbi Don Martina masha anja kaba. En todo bon trabou. Forsa.

 5. Eindelijk een ex-politicus met guds. Een man die zijn sporen verdiende in de politiek stapt op bij de partij die hij opgericht heeft en die NIET MEER DE ZIJNE IS. Hopelijk dat er nog velen zullen volgen. Weg met de corruptie, stop de integriteitsschendingen, tijd voor een tijdperk zonder de MAN. De door Cooper aan de djakka’s overgeleverde partijidealen zijn geen enkele stem meer waard.

 6. @Sander, Tijdens de laatste verkiezingen heeft de MAN al klap na klap gekregen.. De zgn LFP blauwe partij was al een fiasco en de MAN heeft ook flink verloren tijdens de verkiezingen.. Cooper kreeg ook zeer weinig stemmen..
  Maar ze hebben er niets van geleerd en gaan op dezelfde voet door.. Dit zal de doodstreek van de MAN betekenen en de MAN zal op deze manier bij de volgende verkiezingen 0 stemmen halen en zullen de de volgende PLKP worden.. Enige redding is idd uit de coaltie stappen en Cooper dient te verdwijnen maarja de huidige politici van de MAN gaat het alleen maar om eigenbelang dus zij willen liever nog 3 jaar hun zakken vullen en de MAN laten sterven.. en als ze later geld nodig hebben gaan ze wel bij een andere partij..

 7. Dat hij opstapt is een goed initiatief.
  Wel een beetje laat, maar toch nog op tijd.
  Als hij langer lid was gebleven van deze partij had hij ook zijn geloofwaardigheid verloren.
  nu gelukkig niet.
  Ik heb altijd begrepen van anderen, dat de heer Don Martina een zeer kundig persoon is met een goede staat van dienst.
  Dus ik ben blij dat hij in ziet dat de partij niet meer zijn partij is.
  Ben benieuwd of de MAN nog stemmen zal krijgen bij de volgende verkiezingen.
  Cooper moet echt opstappen, want niemand geloofd nog in zijn integriteit.
  het enige wat de MAN nog kan doen om zijn geloofwaardigheid te behouwden is uit de Coalitie stappen en dan meteen Cooper uit de partij.
  Daar zal de MAN misschien nog wat stemmen mee kunnen winnen….

 8. Nu zien we vanaf binnen dat ook daar de boel niet op orde is.

  “De waarden en normen van de partij stroken niet met mijn politieke principes.”

  Don Martina, bedoelt u dat corruptie niet bij u past?, vast wel, veel mensen, inclusief die bonobo van Cooper zijn niet integer en corrupt. Daarom worden zij aangevallen en kunnen zij er niets tegen doen omdat zij weten dat het zo is. Anders zou je de mensen die dit beweren kunnen aanklagen, maar dat doen zij niet omdat ze niet op een onderzoek staan te wachten, dat zou een enorme beerput opentrekken.

  Heel goed van u dat u opstapt en de er aan u zelf houdt. Nu de rest nog.

 9. Een spoedvergadering is niet nodig.. Stap uit deze regering van corruptie en laat de corrupte mensen gaan binnen de MAN. Dat is de enige manier dat de MAN kan overleven anders komt het PLKP scenario.

 10. Mee eens Don. Het is triest gesteld met de huidige politiek. We hebben integere mensen nodig, die de bolo op een eerlijke manier kunnen verdelen. De huidige generatie is hopi goloso.