• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De natuur is aan het rommelen de laatste tijd. Na een aardbeving op Aruba enkele weken geleden, is vandaag ook Nederland getroffen door een beving. De aardschok had een kracht van 4,5 op de schaal van Richter en vond plaats rond 21.00 uur lokale tijd.

Het epicentrum lag in het Duitse Xanten, 40 kilometer ten zuidoosten van Nijmegen. Er vielen geen gewonden en zover bekend is er ook geen schade. De aardbeving vond plaats op een diepte van 7 kilometer, wat volgens seismologen van het KNMI niet diep is. Dat verklaart ook waarom zelfs mensen in de regio Haaglanden de beving hebben gevoeld.

Natuurlijk
Het is nog onduidelijk wat de precieze oorzaak is van de aardschok, maar het lijkt een natuurlijke te zijn. ,,De beving vond niet plaats binnen de bekende breuklijnen”, aldus een zegsvrouw van het meteorologisch instituut tegen De Pers.

 

3 reacties op “Nederland getroffen door aardbeving”

  1. Nou, nou, nou alleen een lichte trilling gevoeld hier in Gelderland. Het was in ieder geval niet die trilling van Joran van de Sloot zoals Jandino Asporaat hem omschrijft. Je weet zelf. Ik heb het gevoeld, ik heb het gevoeld. Het was lekker zacht. Heb jij het ook gevoeld Elisa? Gelderland heeft alleen maar een beetje getrilt.

  2. Nou nou nou nou, getroffen? Het stelde niets voor, er ging enkel een ‘schok’ door de woonkamer heen. In Japen lachen ze erom.

  3. Nice.