• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – 22 Caribische landen komen tijdens de 14e editie van Caribbean Postal Union bijeen. Tijdens de conferentie wordt van alles besproken dat met versturen van post te maken heeft zoals betalingssystemen en de veiligheid van post. Dit jaar wordt de conferentie op Curaçao gehouden.

De eerste conferentiedag werd maandag gehouden met aansluitend een receptie in het Marriott Hotel. Premier Gerrit Schotte benadrukte het feit dat het sturen van een brief steeds minder vaak voorkomt en het nu belangrijk is met innovaties te komen.

Onderwerpen
Tijdens de conferentie komen verschillende onderwerpen aan bod zoals ‘Terminal Dues’, dit is het betalingssysteem tussen de verschillende landen, gevaarlijke artikelen in poststukken en hoe op internationaal niveau om te gaan met diefstal van post.

Landen
Zaterdag, op de slotdag van de conferentie, wordt er door de Caribbean Postal Union een nieuwe Management Board en Secretaris- Generaal gekozen. Behalve de Caribische landen zijn ook Canada, Frankrijk, Nederland, Engeland en de Verenigde Staten verbonden aan de postorganisatie.

 

1 reactie op “Postconferentie op Curaçao”

 1. Verleden jaar een skype telefoon vanuit NL laten versturen. Tot op heden is hij er nog niet. Informeren bij de post leverd al niets op.
  Pakketje naar NL gestuurd in januari. De ontvanger heeft het nog niet.

  Duidelijk iets goed loos bij onze zogenaamde posterij. Laten ze eerst daar maar eens ondezoek doen dan geld verslinde party’s zoals je al uit de foto’s kan opmaken.
  Lijkt mij meer een gezellig onder onsje.