• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – “Er is wederom sprake van gezondheidsoverlast door Raffinaderij Isla en wel zodanig dat er vermoedelijk sprake is van acute toxiciteit”, aldus Stichting Schoon Milieu Op Curaçao (SMOC). De stichting baseert zich op de standaard van World Health Organization (WHO).

Volgens WHO mag een gemiddeld persoon niet langer dan 10 minuten worden blootgesteld aan waarden van 500 µg/m3 zwaveldioxide. “Uit de voorlopige metingen blijkt dat het 10 minuten gemiddelde voor zwaveldioxide met bijna een factor 2 wordt verdubbeld door de Isla.”

Rechtszaak
SMOC heeft onlangs (weer) een rechtszaak tegen de overheid gewonnen. SMOC wil dat de overheid ervoor zorgt dat de raffinaderij haar vergunning handhaaft. In de vergunning staan verschillende milieunormen vastgelegd. Ondanks dat de zaak tussen SMOC en de overheid plaatsvond, heeft de Isla als derde partij plannen om in hoger beroep te gaan. SMOC-voorzitter Peter van Leeuwen voorspelt de plannen van de Isla in een interview met Paradise FM:

 

2 reacties op “‘Gemiddelde zwaveldioxide verdubbeld’”

  1. En zo blijkt maar weer dat opperrechter Schotte gewoon lak heft aan uitspraken en er GEEN handhaving komt.

    Je schiet jezelf niet in de voet, het zou verschrikkelijk zijn als de verkiezingskas opdroogt, als er geen geld meer uit Venezuela komt. Het moet ergens vandaag komen nu de “bron” Robbie dos Santos is opgedroogd.

  2. hey nou….gerritje is bezig met autobanden en plastic kupjes te verwijderen uit het schottegat…niet zeuren ok smoc 🙂