• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Een zestienjarige jongen is gisteren gewond geraakt na een duik in zee in de buurt van Marichi. De jongen klapte met zijn hoofd tegen de rotsen en kon niet meer bewegen. Een aantal vrienden, met wie hij aan het zwemmen was, hebben hem uit zee gehaald.

Hij kon niet meer praten en een groot deel van zijn lichaam niet bewegen. Zijn vrienden renden in eerste instantie weg door de schrik maar belden gelijk de politie op. De politie trof de jongen op het strand aan en hij is met spoed overgebracht naar het St. Elisabeth Hospitaal.

Zorgwekkend
Politiewoordvoerder Reginald Huggings zegt dat de toestand van de jongen zorgwekkend is. “De wervelkolom van de jongen is beschadigd. We weten nog niet of het gaat om een permanente verlamming, maar we proberen vandaag contact op te nemen met de ouders om te vragen hoe het gaat met de jongen.”

Aandacht
Hugging betreurt het voorval. “De jongen was zonder toestemming van zijn ouders na school gaan zwemmen met vrienden. Ik heb vaker dit soort gevallen gezien, dat jongeren verlamd raken na een verkeerde duik. Daarom wil ik hier extra aandacht besteden om jongeren en ouders bewust te maken van de gevaren.”

6 reacties op “Jongen (16) verlamd na duik”

 1. waargaatditetc.: Oke

  Hopelijk dat er dan ook meer voorlichting wordt gegeven of een bord geplaatst gaat worden om dit te voorkomen!

  Heel graag een update! Veel sterkte aan de familie en vrienden!

 2. Redactie, kunnen jullie ook van dit soort zaken updates geven?
  Misschien valt het weer mee na een dag, of is het heel erg met die jongen?
  Laat het bericht niet zo open eindigen.

 3. @Gerrit. Ik begrijp je zienswijze. Maar praten gaat bij mijn zoon het ene oor in en het andere uit. Je moet bij hem echt indruk maken wil je doorkomen. En geloof me, he got the message. Tijdens de lunch zat hij met gespitse oren te luisteren. Niet meer zelf naar de WC kunnen, niet meer zelf kunnen eten, niet meer kunnen voetballen deed hem toch weer nadenken.

 4. Je kan hem beter wijzen op de gevaren die er zijn dan een klap geven! Anders gaat hij stiekem met vrienden duiken. Durft hij niet te zeggen als hij iets verkeerd heeft gedaan omdat hij dan klappen krijgt.

 5. Ik heb mij zoon laatst nog een klap gegeven, omdat hij in ondiep water dook terwijl ik naast hem stond en zei dat hij niet moest duiken in ondiep water. Ik zal het artikel voor hem uitprinten en aan hem voorlezen en raad alle ouders hetzelfde te doen. Je moet er toch niet aan denken dat je kind voor de rest van zijn leven in een rolstoel zit en niets meer zelfstandig kan doen.

 6. Jezus.