• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – “Met bezorgdheid hebben wij notie genomen van hoe premier Schotte zijn gebrek aan respect toont voor het vonnis van de rechter”, vindt PAR-leider Emily de Jongh-Elhage. De oud-premier reageert op de brief van Schotte om het hoofd van de veiligheidsdienst te verbieden aan het werk te gaan.

“Met dit gedrag laat Schotte zien lak aan onze rechtsstaat te hebben als hij maar zijn persoonlijke zucht naar wraak kan verzadigen”, aldus De Jongh-Elhage. De rechter heeft onlangs bepaald dat Schotte het hoofd van de Veiligheidsdienst Curaçao (VDC), Edsel Gumbs, niet mag verbieden aan het werk te gaan. De premier wil dit echter wel doen, omdat hij geen vertrouwen heeft in Gumbs.

Commissie
PAR uitte al eerder haar bezorgdheid tegenover de gouverneur over de situatie bij VDC. “Ook hebben wij erop gewezen dat deze gevaarlijke ontwikkeling gestopt moest worden om te voorkomen dat de Rijksoverheid orde moet komen brengen.” De situatie is volgens de oppositiepartij verergerd. “De Rijksoverheid heeft zelfs een commissie geïnstalleerd voor onderzoek naar de integriteit van onze regering.”

Autonomie
“Met dit gedrag brengt Schotte onze autonomie in gevaar.” PAR vindt dat het tijd is dat het parlement een stelling moet innemen tegen het onverantwoordelijke gedrag van onze premier. “Het parlement moet vermijden dat Nederland gebruik maakt van artikel 43 van het Statuut om de democratie en rechtsstaat van Curaçao te redden. Curaçao verdient definitief beter.”

16 reacties op “‘Premier brengt rechtsstaat in gevaar’”

 1. nee niemand snapt het. Schotte wil gumb weg omdat hij onderzoek deed, ongevraagd, maar wel zijn werk . naar eerlijk legale personen.en dan is het niet mogelijk om de illegale financiering etc al gelijk bloot te leggen.want MFK etc is niet bezig met het wel en wee van curacao maar alleen maar wraak op PAR en kijk mij nu eens premier zijn.

  nu nog steeds 2011 en voor begroting 2012 de PAR schuld geven. wie maakt begroting 2012 en als cft negatief advies geeft zijn ze fout en is de schuldige PAR.

  deze man denkt maar aaneen ding. Schotte zelf

 2. Schotte voelt zich “verheven” boven de wet, typische trekjes van een dictator in spé.
  Intimidatie, gekonkel en ondertussen alle “vriendjes in crime” op belangrijke posten proberen te zetten terwijl van de hele materie waar ze over moeten beslissen de ballen verstand hebben!
  WAKE UP KORSOU!

 3. @Totekki. Pabien

 4. @WaarGaatDitEilandNaarToe. Kan wel zijn , ik heb echter niet zoveel woorden nodig.

 5. @randy, hoe kan schotte alles opruimen als hij er nooit is?

 6. @Totekki Je moet goed lezen, swa. Je zegt precies hetzelfde als ik. Ik voeg er alleen aan toe dat ik niet in ons politieke stelsel geloof. Het is een copy/paste vanuit de westerse wereld op onze samenleving. Wij hebben echter een volledig ander type mens in onze politiek. De macht van de politiek moet aan veel meer ‘checks and balances’ onderworpen worden. Het maakt niet veel uit welke partij er aan de macht zit. Of de ene groep vrienden wordt bevoordeelt of de andere groep vrienden wordt bevoordeeld. En raad eens wie daar de rekening voor betaalt. In principe heeft Emely wel gelijk dat deze regering op alle vlakken alle macht naar zich aan het toetrekken is en daarmee onze rechtstaat aan het afbreken is. Echter het is weer een verhaal van de pot verwijt de ketel.

 7. @Randy, ja Schotte is zeer goed bezig om ons eiland echt naar z’n k.s.m. te helpen en met jouw hulp gaat hem dat nog veel beter af. Alle Randy’s verzamelen, zo in het kader van alle ballen verzamelen.

 8. PM Schotte je bent goed bezig ruim op de boel.al de allende van afgelopen 20 jaren moet afgelopen zijn.kurupte Dir van NV`s allemaal moet naar huis of de bak in.iedereen weet dat om niet hun werk jullie weet toch spreekwoord van ons ouwe Leeflang.
  zeker dat Schotte fouten doen.dat zijn begin fouten net als alle pm die voor hem was gegaan.en par Liberia/Pourier/Martina/Eis last but not lease Emily.dit is strijd tegen estblasment.makkelijk zal niet zijn.Emily je tijd heb al gehad .blijf niet olie in de vuurgooien.mensen gelooft niet in je verhalen.neem rust.pm veel sterkte en blijf scherp.

 9. Emely heeft het volg tig jaren voor de gek gehouden. SSSSSSSSt je tijd is voorbij!!!

 10. @Totekki: Je hebt gelijk. Met verbazing zie/hoor ik iedereen schreeuwen over allerlei varianten van “x minuten voor/na 12”, maar constructief zijn, Ho maar.

  Ik denk dat we ons niet moeten laten meeslepen in de “Partij-gezever” van die politici.
  Laten we gewoon de problemen oppakken en waar nodig onze politici erop wijzen dat de manier waarop ze te werk gaan niet getolereerd wordt.
  Wat ik als gevaar zie, is dat men zich vooral bezig houdt met kleine, stomme aangelegenheden dan met de dingen die er echt toe doen. Wat kan het ons schelen dat men ene flip niet toelaat? Breng het aan bij de rechter en laat die zijn werk doen!
  We moeten ons concentreren op de toekomst! Hoe zit het met de werkgelegenheid in de toekomst? Hoe zit het met onze positie op de markt in het Caribisch gebied?
  Geen enkele partij rept daar met geen woord over!
  Dus als de een zich zorgen maakt over zo’n futiliteit, dan moeten ze het bij het hof aankaarten en dan pas hun muil opentrekken.
  Ik wordt echt zo moe van het “zij/wij” politiek!

 11. Totekki: eindelijk geef jij aan waar het aan ligt! Dat is ook de reden waarom men niet gaat staken.

 12. @WaarGaatDitEilandNaarToe, met al je belerende woorden ben je niet anders dan de gewone Curaçaoënaar, altijd de schuld aan iemand anders geven. Nee de schuld ligt gewoon voor 1000% bij onszelf en daar zullen wij mee moeten leren leven, het is niet anders. En vergeet maar dat Donner of wie dan ook in Nederland ook maar ene poot uitsteekt om ons uit ons eigen gecreeërde maribomda nest gaat halen, nee, nos mes mester haciè

 13. Het is al kwart over 12. We zitten al op de glijbaan en glijden steeds verder. Nederland heeft geen behoefte aan artikle 43, want men bezit Bonaire al. Curacao ergens onder aan de agenda. De regering van ‘crooks and criminals’ zal lekker vier jaar zijn gang gaan. Alleen een masale staking onder de burgerbevollking kan hier verandering in brengen. En als dat dan gebeurd wat is dan het alternatief. Weer een regering met de PAR? Zolang ons politiek stelsel niet flink op de schop gaat zijn we gedoemd te mislukken als natie.

 14. Schotte is het vertrouwen kwijt omdat Gumbs uit hoofde van zijn funktie onderzoek deed naar hem en z’n kornuiten. Ten koste van alles mag de waarheid niet boven tafel komen en zal Schotte doorgaan met Chavez-achtige activiteiten en bedreigingen. Donner: artikel 43 graag! De meerderheid op Curacao heeft niet eens voor Schotte gekozen.

 15. Het is 10 voor 12 nu.

 16. Het wordt hoog tijd dat minister Donner artikel 43 van het Statuut in stelling brengt om de egotripper Schotte op zijn plaats te zetten.