• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Belastingdienst Caribisch Nederland (BCN) is een campagne gestart voor ondernemers waarin wordt gewezen op de verplichting om algemene bestedingsbelasting (ABB) op te nemen in prijzen en tarieven. “BCN was voorheen coulant hiermee”, zegt Teamleider Heffing en Toezicht Gerard Meijer.

“Er kwam op dat moment veel op de ondernemers af”, zegt Teamleider Heffing en Toezicht Gerard Meijer. “Natuurlijk betaalde de klant inclusief ABB, maar de prijzen waren niet altijd inclusief ABB opgenomen op menukaarten of tarievenlijsten. Soms werd dat met kleine letters onderaan vermeld.”

Concurrentie
“De huidige situatie leidt ertoe dat consumenten de prijzen en tarieven niet goed kunnen vergelijken. Voor ondernemers betekent dit concurrentievervalsing. Sommige bedrijven hanteren prijzen inclusief ABB en andere weer zonder”, aldus Meijer.  “Voor diensten en producten waarover ABB verschuldigd is, moeten prijzen en tarieven inclusief ABB worden vermeld.”

Belasting
Naast de campagne zal BCN ook controleren op de naleving van de bepaling. De algemene bestedingsbelasting (ABB) is een rijksbelasting in Caribisch Nederland die wordt geheven op dienstverlening, dan wel op productie of invoer van goederen. De ABB op Bonaire bedraagt 8 procent en op Sint Eustatius en Saba 6 procent.

1 reactie op “BCN controleert op vermelding ABB”

  1. He he eindelijk. Ik heb ook nooit begrepen waarom ze het niet meteen in de prijs zetten. Als ik het TOCH moet betalen, zet dan gewoon meteen de volle prijs die ik moet betalen.