• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Nieuwestraat moest het gisteravond opnieuw ontgelden. Vandalen gingen aan de slag met eieren en besmeurde en vernielde verschillende auto’s. Eerder werden aan de Nieuwestraat geparkeerde auto’s ook getroffen door vernielingen.

Auto’s van bezoekers van Jazzcafé Miles troffen hun auto’s aan met besmeurd met eieren. Van één auto was zelfs de voorruit vernield. De bewaking van de wijk Pietermaai was volgens de bezoekers tijdens de praktijken nergens te bekennen.

Security
De politie geeft aan niks te maken te hebben met de beveiliging in de wijk: “De wijksecurity is in handen van een beveiligingsbedrijf en niet door ons ingezet. Zij worden ervoor betaald om te bewaken en bij strafbare feiten komt de politie pas in het spel.”

21 reacties op “Auto’s vernield in Nieuwestraat”

 1. Voor het geval deze bestuurder volgende week weer niet weg van stoep kan onderscheiden: volgens de Fundashon pa Konsumentador zijn de eieren hier het goedkoopst bij Esperamos wat volgens mij in de buurt van de universiteit is.

 2. Gewoon de SKS bellen en dan halen ze deze auto gewoon weg en moet deze meneer veel betalen. Zowiezo controleert de SKS veel in de nieuwstraat dat moeten de studenten weten. Maar blijkbaar hebben deze geen normen en waarden bijgeleerd zodat ze andersman eigendommen gaan beschadigen.

 3. Miles bezoeker, bedankt voor de feiten. Een ieder die zich niet normaal kan gedragen zijn we toch liever kwijt dan rijk in een gezellig café als Miles, en je moet je auto ook wel heel fout parkeren wil je ‘m zo weer aantreffen. Schade aanbrengen is niet goed (als dat al waar is), maar op een ludieke manier laten merken dat de waarschuwingen / verzoeken die vooraf gegeven zijn misschien niet geheel onbelangrijk waren.. ach. Het leukste zijn nog de reacties terug. Geen beter vermaak dan leedvermaak.

 4. Het is niet de eerste keer dat ik deze bestuurder met zijn opvallende auto heb zien parkeren waar het hem uitkomt. En dat is zo dicht mogelijk bij waar hij zijn moet, maakt niet of hij daarvoor op de stoep of voor de voordeur van een ander zijn auto kwijt moet.
  Typisch zo iemand die wel schreeuwt als hij in zijn rechten wordt aangetast maar zich niets aantrekt van zijn plichten.
  Dat hij daarbij ook nog eens bezopen rijdt kan ik moeilijk wat van zeggen, want dat doet iedereen hier op het eiland.

 5. Jullie mogen trots zijn op deze heldendaad. Slaap lekker kinderen, we weten nu waar we de dader moeten zoeken.

 6. Aan Miles bezoeker,
  Kun je dan ook uitleggen waarom de Polarflessen op de parkeerplaats van de bank liggen? Of is dat ook voor de ingang van “jullie” huis.

 7. Waarom wordt de reactie van ‘Margaret Jansen’ niet verwijderd door de redactie?

 8. @Sjakie,

  Als de man verzocht is zijn auto te verplaatsen dan zal het wel degelijk hinderlijk zijn geweest.

  Ook erg bijzonder dat de barst nog niet in de ruit zat? Dus ik denk dat mensen zoals jij studenten een slechte naam aanpraten!

 9. ik kan me niet voorstellen als iemand een auto voor een studentenhuis parkeert dat dan alle studenten niet meer naar buiten of naar binnen kunnen gaan.. erg asociaal gedrag van deze studenten dus.. helaas merken we gedrag veel meer op curacao met als resultaat dat de studenten een slechte naam krijgen hier.

 10. @bestuurder, *prfft* je maakt mijn dag weer helemaal goed.
  “Je mag het recht niet in eigen handen nemen” Dus je moet de politie bellen, man die heeft het druk zat met inbraken, overvallen en weet ik wat.
  Als ik het goed gelezen heb, intreseren anderen je geen bal en valt er niet met je te praten.. Wat ik wel weet is dat je zeer waarschijnlijk je auto ergens anders gaat zetten..

  @Margret Jansen jouw reactie is weer van iemand die deze samenleving absoluut niet begrijpt en weer een makkelijke conclusie op het net plempt zonder na te denken.. Het type botte-bijl-generaliserende Nederlander die hier (en overigens waar ik ook ben geweest) inderdaad niet welkom is..

 11. Het is asociaal om je auto op de stoep te parkeren. En je bent een grote hufter als die auto een vrachtwagen is die de ingang van een studentenhuis blokkeert waardoor niemand meer erin of eruit kon. Ik vind dat gezien zijn gedrag de bestuurder zijn auto nog redelijk heel heeft teruggekregen, dus hij moet niet zeuren.

 12. Aan de dader: Je mag het recht nooit in eigen hand nemen. Je had gewoon even naar Miles kunnen lopen en me kunnen vragen om de auto even elders te parkeren als deze in de weg stond. Maak je even bekend bij Hans, zodat wel de schadevergoeding voor de barst in de voorruit en de schoonmaak van de auto kunnen regelen.

 13. Laten we even een paar echte feiten op een rij zetten:

  1- Het betreft 1 voertuig

  2- De eigenaar van dit voertuig parkeerde zijn auto op de stoep pal voor de ingang vh studentenhuis

  3- De eigenaar werd meteen gevraagd zijn auto iets verderop te parkeren zodat niemand last zou ondervinden bij het betreden van desbetreffend studentenhuis

  4- De eigenaar vh voertuig had hier lak en en liep met een minder vriendelijk handgebaar richting Miles

  5- De eigenaar vh voertuig maakte een beschonken indruk

  6- Op het moment van de problemen waren er 2 beveiligingsbeambten aanwezig van Pietermaai

  7- Eigenaar vh voertuig begon direct te schelden richting beveiligers en riep onder andere: k*tn*g*r en meer van dit soort fraais naar de beveiligers

  8- Vervolgens liep de eigenaar vh naar Miles om daar zijn beklag te doen, om vervolgens met een bierfles naar buiten te lopen

  9- Buiten gekomen dreigde de eigenaar vh voertuig de bierfles te gooien nar de beveiligers

  10- De beveiligers vertelde de eigenaar vh voertuig dat zei de politie hadden gebeld ivm met het vandalisme

  11- Vervolgens gooide de eigenaar vh voertuig de bierfles tegen de muur vh studentenhuis en stapte in zijn auto, om daarna zijn claxon een minuut of 5 te testen

  12- Daarna scheurde de man al slingerend weg (zonder kapotte ruit!) door de straat om vervolgens in beschonken (dronken?) toestand zijn beklag te doen op internet

  Valt natuurlijk niet goed te praten dat de auto besmeurd is met eieren en meel.
  Maar misschien toch een beetje: eigen schuld dikke bult?

  Misschien daar maar eens een artikel over plaatsen: Dronken makamba’s die zich misdragen en rijden onder invloed?

  ps: ben zelf ook makamba…. en gedraag me altijd redelijk respectvol met een drankje op

 14. Ach het waren studenten, heb ik vanuit verschillende hoeken vernomen in de straat. En ik heb een sterk vermoeden dat de schrijver van het verhaal zelf zijn auto zo heeft aangetroffen, aan het opgeblazen verhaal te zien.
  Ik wil het niet goed praten hoor, maar de security is tegenwoordig voldoende aanwezig om in iedergeval de zware criminaliteit als overvallen en inbraken te weren.

 15. Geachte autobestuurder,

  Misschien is het niet zo’n goed idee om je auto een halve avond direct voor de ingang van een studentenhuis te parkeren, mede omdat er ‘s avonds laat meer dan 50 mensen langs moeten.
  Een paar eitjes op uw vooruit is dan een logisch gevolg. Verder niet zo drama maken, niet zeggen dat uw auto vernielt is én volgende keer niet de hardwerkende beveiliging uitschelden die u probeert te helpen.

  Met vriendelijke groet,
  Bewoners Nieuwestraat

 16. Waar was de bewaker dan?

 17. kan evt ook door de studenten vh studentenhuis (achter vm stagebureau) zijn gedaan.. Zoals eerder.

 18. Dat is weer typisch van de politie, de wijk security is verantwordelijk. Aub zeg, de politie op Curacao doet bijna niets en als er een probleem is dan schuiven zij het op anderen.

  Is de top van de politie nauw helemaal van de pot gerukt, waarom gaan jullie niet jullie eigen autos daar parkeren en dan de schuld op anderen schuiven als het zo ver is?.

  Overal worden mensen mishandeld, worden er toeristen overvallen, zijn er onzettend veel inbraken, en wat doet de politie?, rond rijden en nooit hun auto uit komen. Trouwens de politie moet is op rij les gaan, ze sloppen de autos met bossen te gelijk, ga maar is kijken bij de garage in salinja, daar staat het vol met geslopte autos van de politie, en niet gesloopt door vandalen maar door de politie zelf.

  Wij betalen een politie corps die tekort schiet en die niet zijn werk doet. Tijd voor een grote zuivering, beginnend aan de top. Iedereen is onveilig, onze bezoekers worden overvallen en zullen, samen met hun familie, niet meer terug komen. Stop met te betalen voor agenten die niet presteren.
  YWN

 19. Zo typisch dit, maar een beetje het probleem van zich afschuiven. Dan niet te vergeten dat alle auto’s aan het begin van de Nieuwestraat al weken kampen met krassen, deuken, leeggelopen banden en besmeurde ruiten….

 20. Volgens mij krijgt de politie ook betaald om er voor te zorgen dat heel Curacao veilig is! To serve and protect toch? Echt het gaat heel snel achteruit met dit eiland..

 21. Het bekladden en vernielen van andermans eigendom is geen strafbaar feit?
  OK…… weten we dat ook weer.