• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De eerste kwalificatiewedstrijd van de wereldkampioenschappen voetbal was voor Curaçao geen succes: het team verloor vrijdag met 5-2 tegen Antigua. Versgeperst.com ging de straat op vroeg voorbijgangers hoe zij denken dat Curaçao hogerop kan komen.

“Ik ben geen voetbalfan”, begint de 34-jarige Shirley. “Maar ik kan me niet voorstellen dat Curaçao geen talent heeft. Die jongens moeten gecoacht worden, getraind en gedrild: daar wordt niet genoeg tijd en geld ingestoken op Curaçao. Je moet het motiveren, ook als die jongens lui zijn of geen zin hebben. Ze moeten een programma volgen, er moet geld in gestopt worden, want zij brengen het geld weer terug.”

Zwakke punten
De 23-jarige Rymandy vindt het een schande dat Curaçao verloren heeft. “Dit is een nederlaag: hoe kan je verliezen van Antigua. Zelfs Haïti heeft het beter gedaan dan Curaçao en daar kunnen mensen niet eens eten. Niet eten, maar wel voetballen.” De 19-jarige Jeff vult hem aan: “Niemand heeft ze geholpen, verteld wat ze konden verwachten en wat de zwakke punten waren van de tegenpartij enzo. Zulke dingen zijn belangrijk. Ik hoop dat het daaraan lag, anders bakken ze er echt niks van.”

Lui
De 19-jarige Bryan baalt enorm van het verlies. “Het is zonde hoor. Ik heb de wedstrijd zelf niet gezien, maar ik denk dat ze de kans niet hebben gehad. Ze waren niet voorbereid door trainers hier en voor zulke wedstrijden is dat wel nodig: het is geen amateurveldje op Curaçao.” Ook de 20-jarige Shaldon denkt dat het aan de voorbereiding lag: “Niet alleen de trainers hadden hen voor moeten bereiden, zij zelf ook. Als je lui onder de boom hangt, kom je niet verder. Je moet trainen.”

10 reacties op “‘De selectie moet gedrild worden’”

 1. @TB, daar zit het probleem.. niet trainen samen geen oefenwedstrijden.. Indien de meeste spelers in Nederland spelen kan je eventueel daar samen spelen en daar oefenen.

  @Gerrit, Venezuela en Dominicaanse republiek waren ook Honkballanden en vooral Venezuela heeft de afgelopen jaren grote stappen gemaakt.. Waarom kunnen er wel wereld honkbalspelers gemaakt worden hier en geen voetballers? Trouwens vergeet niet dat er ook nog 200.000 antilianen in Nederland die voor Curacao kunnen uitkomen. Ook zouden er Nederlanders voor Curacao kunnen uitkomen.

 2. @ Rube uiteindelijk dus toch doelloos, want het team waarmee je wilt gaan spelen heeft amper fatsoenlijk samen getraind, laat staan een wedstrijd gespeeld. Om te kunnen winnen zal er toch wat meer structuur in het geheel moeten komen.

  @ Gerrit “We kunnen beter gaan investeren in de honkballers dat leeft hier op Curacao! !” En het is precies die gedachtengang die er dus voor zorgt dat voetbal hier niet goed (genoeg) kan groeien.
  Geloof maar dat als erin geinversteerd word en het ergens op begint te lijken het ook steeds meer zal gaan leven.

 3. Ruben; Curacao heeft +/- 132.000 inwoners! De keuze die we hebben maakt het niet makkelijker ook doordat de goede spelers natuurlijk liever uitkomen voor Nederland (beter voor de carriere). We kunnen beter gaan investeren in de honkballers dat leeft hier op Curacao! !

 4. @TB, ze hebben 2 weken geleden twee oefenwedstrijden op de Dominicaanse Republiek gespeeld echter zonder de spelers vanuit Nederland..

  @Gerrit, Op Trinidad wonen er 3 miljoen mensen en zij hebben zich wel gekwalificeerd. Venezuela heeft 23 miljoen inwoners en nog nooit op een WK gestaan! Trouwens Rusland en India hebben ook nooit het WK gewonnen.. Gaat niet alleen om het inwonertal van een land. Waarom wint Uruguay met 3 miljoen inwoners de Copa America en Brazilie met 900 miljoen inwoners niet?

 5. @Choba, de grote jongens hebben al voor het grote Oranje gespeeld, dus die kunnen/mogen niet meer voor een ander land uitkomen.

  En het verlies heeft puur te maken met voorbereiding. Ik bedoel ik heb niks gehoor van oefenwedstrijden ofzo……

 6. Waar blijven de grote jongens als Vernon Anita, Leroy Fer, Maduro

 7. En wat denk je ?.. als we de hele team van centro barber die jarenlang samen spelen laat meedoen dat ze wel overwinning pakken??.. effe zakelijk blijven man .. een goed gevormd nederlandse ploeg (profs) kunnen makkelijk van caribische eilanden winnen met positiespel. maar er moeten wel de juiste spelers gescout worden .. Zitten nu bij die hier in de 4de klasse spelen. Je kunt niet veel van verwachten

 8. Dat men Curacao gaat vergelijken met Haiti? Op Haiti wonen miljoenen mensen.

  Voetbalteam is elke keer samengeraapt met spelers uit vooral Nederland. Die spelen in de Hoofdklasse, het niveau van San Marino waar Nederlandse team met 11-0 van won. Voor een voorbereiding is geen tijd omdat de spelers verplichtingen hebben bij hen clubs.

 9. Meer aandacht geven aan:
  -Verbetering accommodaties (meer verspreid en barios verantwoording geven voor onderhoud en tegengaan vandalisme)
  -Vaste structuur in opelidingssystemen (kies voor “nationale speelwijze” en start bij de jeugd om hierin bekend te raken en zorg voor gemotiveerde kundige trainers/coaches)
  – Faciliteer talenten (aanpaasen schoolrooster aan trainingen/wedstrijden)
  – Verplicht de sporters (en trainers/coaches) gedisciplineerd te werken/sporten (kom op tijd, verzorg je body goed dus eetpatroon/lifestyle aanpassen aan je sport)
  – Heb zelfrespect en wees positief ingesteld (durf fouten te maken!) en verbeter jezelf.
  Gewoon een change of MINDSET en dat structureel doorvoeren JAAR na JAAR na JAAR dan komen de resultaten vanzelf!
  Pa bien.

 10. In ieder geval hebben ze weinig samengespeeld.. Kijk naar Spanje en Nederland bv dat zijn teams met spelers die nu al een lange tijd samenspelen..