• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur organiseerde afgelopen zondag een speciale agrarische beurs op het terrein van AVB. De beurs was bedoeld voor het totale Curaçaose publiek en had als doel om het volk te informeren over wat er allemaal op landbouwgebied gebeurt op Curaçao.

De beurs werd door meer dan 9000 mensen bezocht en telde ongeveer 50 standhouders die verschillende producten verkochten van groenten, fruit, zoete lekkernijen, honing tot zelfs levende dieren.

Aarde
Tijdens het officiële gedeelte richtte premier Gerrit Schotte het woord aan de aanwezigen. Hij gaf in zijn speech aan hoe belangrijk de aarde is en uitte zijn waardering voor de agrarische sector. Hij sloot af met de woorden van Juan Vicente ‘Victo’ Bartholomeus : “Als je een goede bewerker bent van het land, zal je Djogodó (zak waarin de mais wordt geoogst) nooit zonder mais zijn.”

Rondleiding
Na het officiële gedeelte kreeg de premier samen met enkele andere ministers en de Arubaanse minister van Toerisme, Otmar Oduber die nog op Curaçao was na de top over 1 ticket – 8 destinations, een rondleiding in een trolley over het terrein van AVB. Een gids gaf een toelichting op de verschillende dieren die leven in dit natuurgebied.

Jaarlijks
Stands waar zaden werden verkocht en informatie werd gegeven over planten waren het drukbezochts. Dankzij het grote succes van de beurs, zal de mogelijkheid worden bekeken om er een jaarlijks terugkerend evenement van te maken.

1 reactie op “Agrarische beurs een groot succes”

  1. Feria Agrario was al een jaarlijks evenement. Maar deze regering heeft alle medewerkers van LVV weggestuurd naar andere kantoorgebouwen en is zelf in hun gebouw getrokken. Dus ze maken de agrarische sector kapot en zeggen daarna dat ze het belangrijk vinden. Grapjassen zijn het.