• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Door een schaarste aan elektriciteit is Aqualectra vandaag weer begonnen met schakelen. Vanaf 09.00 uur vanmorgen werd het systeem al in verschillende wijken toegepast. Ook vanmiddag zullen sommige buurten het even zonder stroom moeten doen.

De situatie is ontstaan doordat machines van de elektriciteitscentrales op de Dokweg, Isla en Mundu Nobo buiten werking waren en er geen reservecapaciteit is. Hierdoor was er te weinig elektriciteit en is het schakelsysteem toegepast waarbij de stroom om de twee uur in een andere wijk wordt uitgeschakeld.

Ochtenduren
Vanmorgen werd de stroom uitgeschakeld in de volgende (delen van) buurten: Sta. Maria, Buena Vista, Groot Kwartier, Matancia,  Rancho , Schelpwijk, Sunvally, Sunsetheights, Brievengat, Cas Cora, Semikok, Sta. Rosa, Seru Lora, Abrahams, Sta Catharina, Beurs ,Kwartje, Weto ,Janboos, St. Joris, Seru Fortuna, Muizenberg, Sufisant St Jacob en omgeving, Seru Domi en Habaai.

Middaguren
Vanmiddag zal de stroom worden afgesloten in de omgeving Kas Grandi, Montaña, Seru Machu, Fuik, Sta. Rosa, Mahaai, Bloempot, Jonchi, Saturnusstraat en Girouette. “Er wordt hard gewerkt om de machines weer in gebruik te kunnen nemen en de stroomschaarste vanmiddag nog op te lossen”, laat het nutsbedrijf weten. “We betreuren de ontstane situatie en vragen de gemeenschap om begrip.”

10 reacties op “Stroomtekort zorgt voor uitval”

 1. “vragen de gemeenschap om begrip.” Je kunt dit natuurlijk vragen, maar van mij krijg je in ieder geval pertinent geen begrip. Het is toch ongelooflijk dat dit als “normaal” beschouwd op dit eiland, dat er bepaalde wijken (altijd onze wijk) uitgeschakeld worden. Tsjonge jonge jonge…..wat een stelletje amateurs.

 2. In Duitsland is het energie bedrijf verplicht om tegen vastgestelde tarieven electra af te nemen die bewoners zelf opwekken. Als aqualectra daar aan mee wil gaan doen, kan dat veel ellende voorkomen. Maaaaaar…. Als monopolist is dat lastig.. Toch?

 3. Ik heb de afgelopen jaren er op na gekeken in de diverse kranten.
  niks nieuws onder de zon( he he) het is september en elk jaar sinds mensenheugenis heeft Aqualectra weer geen voldoende stroom.
  En als je denkt dat je wat kan claimen omdat je dure spullen kapot gaan door het schakelen
  dat kun je wel vergeten. Denk maar niet dat de regering, zal ingrijpen en forse boete’s aan dit bedrijf zullen opleggen. Ondertussen zitten de vette aandeelhouders elk jaar hun winst te tellen en ons volk kan gewoon weer zijn kapotte spullen vervangen met zijn zuur verdiende geld.

 4. Atrobe??? Wanneer houdt het op?

 5. Heeft Aqua-Nolectra misschien een twitter, sms of ander communicatie medium ? Zodat ik tenminste vooraf laptop en telefoon kan opladen…….

 6. duurzame energie waar ze in nederland mee bezig zijn !!!!!
  zonnepanelen windenergie ledverlichting enz enz……..

 7. WAARDELOOS DEEL ZOVEEL!

 8. En maar kapitalen betalen voor deze prutsers. Wanneer krijgt elk huis zijn eigen zonnepaneel?? Dan heb je overcapaciteit, kunnen de machines gewoon gereviseerd worden. Daarna kan je ze verkopen en kan je als Aqua(zonder lectra) verder.

  Direct stoppen met die kapitalen verslindende dieselgeneratoren. Dat Schotte dat eerst eens gaat regelen in plaats van een lintje doorknippen op een niets zeggende vakantiebeurs in Spanje!!!

 9. Al eens aan zonne-en windenergie gedacht? Het is 2011, mensen!

 10. Wie maakt toch die schakelschema’s daar. Fuik deze morgen (alweer) zonder stroom maar nu kan de fan gelukkig aan…..