• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De rechter heeft vrijdagmorgen besloten de beslissing van premier Gerrit Schotte, om het hoofd van Veiligheid Dienst Curaçao (VDC) Edsel Gumbs tijdelijk aan het werk te zetten bij Penitentiair Korrektie Instituut (PKI), geschorst. Schotte heeft geen vertrouwen in het functioneren van Gumbs als hoofd van VDC.

De premier wilde daarom Gumbs uit zijn functie zetten en hem zes maanden aan het werk zetten bij PKI. De regering achtte dat dat een geschikte positie voor hem was aangezien in het verleden mensen met een lagere rang leiding hebben gegeven aan de gevangenis. Maar de rechter oordeelde daar anders over.

Conflict
De rechter heeft Schotte zelfs verboden om Gumbs uit zijn functie als hoofd VDC te zetten en hem onder te brengen bij PKI. Daarnaast moet de premier de kosten van het proces, 1400 gulden, vergoeden. De rechter ontkent niet dat er sprake is van een ernstige conflictsituatie tussen Schotte en Gumbs. “Maar de twee partijen moeten hoe dan ook hun conflicten uitwerken, of de regering moet een beter onderkomen voor Gumbs vinden.”

Stappen

“Gezien het feit dat de vertrouwensbreuk nog steeds bestaat, VDC een grondige reorganisatie ondergaat en de regering rust in de dienst wil garanderen, zal de regering de nodige stappen moeten ondernemen”, luidt het vonnis. Gumbs heeft zich vanaf 1 mei ziekgemeld en heeft een verklaring ingeleverd dat hij tot 9 september arbeidsongeschikt is.

8 reacties op “Gumbs niet aan het werk bij PKI”

 1. Kan Thierry Hernandez geen audit rapport maken over de VDC met als resultaat dat Gumbs wegmoet.. dat doet hij bij de overheids NV’s ook!

 2. Waarom is die knul van een Schotte zo KOPPIG? Wil hij ook het gezag van de rechter ondermijnen? Die man heeft niet eens een opleiding, kan niet een sbon holandes praten dan wil ie het opnemen tegen Gumbs?
  Ai, jah, jah.

 3. Het volk heeft geen vertrouwen in het functioneren van Schotte dus kan hij ook aub op een andere functie worden gezet?

 4. Ze zijn natuurlijk niet gek in Nederland en ze weten precies wat er hier op het eiland gebeurd(e) Ook en vooral de dingen die nooit de krant haalden. Maar om zo maar een hele regering te verwijderen en nog wel van Pais Korsow , dat gaat Donner voorlopig ook nog wat te ver. Hij is tenslotte gekozen door het volk. Maar hij gaat wel gewoon door, de IJzeren Hein, eerst met de onderzoekscommissie en wie weet wat de vervolgzetten zijn van deze hoogst ervaren en intelligente minister. Als Schotte lijken in de kast heeft, komen die beslist naar boven. Daar helpt zelfs geen grote mond van Wiels aan.

 5. Basta met die spelletjes Gekke Gerritje en zijn kliek regeerders en bestuurders maken het nu te bont.
  Gemeenschapsgelden inzetten voor uitvechten persoonlijke vetes en belangenbescherming. Eerst Gumbs nu Tromp en vergeet claims SMOC ook niet want deze zaken gaan ONS (belangbetaler) miljoenen kosten in gerechtskosten en afkoopsommen.
  Het wordt tijd om in een civiele procedure deze heren op persoonlijke titel voor het gerecht te halen wegens onbehoorlijk(crimineel) bestuur.
  Deze club puinhoopregeerders moet een halt worden toegeroepen voordat we Curacao failliet kunnen verklaren!

 6. Nou Gerritje kan altijd via Donner interventie vragen van de Rijksministerraad. Hij kent de weg inmiddels dus dat is een makkie.

 7. mijn vermoeden is het dat Schotte iets uit zijn verleden wil verdoezelen.
  en daarom een vriendje op deze positie wil zetten.
  het lijkt me allemaal heel onbetrouwbaar.
  de screening was ook een grote miskleun en daarom hoop ik dat er ooit een onafhankelijk onderzoek naar Schotte komt.
  en ook meteen naar zijn MFK vrienden….

 8. Weer NAF 1400,00 gemeenschapsgeld!!!! Of betaalt Robbie die??
  Het gaat nog veeeeel meer kosten, dat maakt de uitspraak van de rechter wel duidelijk.

  Is er nog iemand die vertrouwen in het functioneren van Schotte heeft???
  Eerst dhr. Donner om een onderzoek vragen en dan in opdracht van schreeuwer Wiels proberen er onder uit te komen. Nou Schotte, in Den-Haag is er niemand meer die je serieus neemt, en op Curacao ben je ook goed op weg.Ga vooral zo door1!!!