• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Hans Hillen van Defensie brengt deze week een bezoek aan de bovenwindse eilanden St. Maarten, St. Eustatius en Saba. Tijdens het werkbezoek laat de bewindsman zich uitgebreid voorlichten over de Koninklijke Marine, Marechaussee en Kustwacht in het Caribisch Gebied.‬‪

De Commandant Zeemacht in het Caribisch Gebied, brigade-generaal der mariniers Dick Swijgman, begeleidt de minister tijdens het werkbezoek.

Orkaannoodhulpverlening
Op St. Maarten bezoekt Hillen de Orkaannoodhulpoefening Hurex, waaraan onder meer eenheden van het Korps Mariniers, Hr.Ms. Pelikaan, de kustwacht, het Rode Kruis en het Vrijwilligerskorps deelnemen. Tevens heeft hij gesprekken met gouverneur Eugene Holiday en minister-president Sarah Wescot-Williams. (Orkaan)noodhulpverlening is een belangrijke taak van Defensie in het Caribisch Gebied.

Gezaghebber
Op St. Eustatius spreekt de bewindsman met gezaghebber Gerald Berkel en bezoekt hij de rampenstaf en de NuStar Olieterminal. Gezaghebber Jonathan Johnson is gastheer op Saba, waar de minister zijn bezoek afrondt met een bezoek aan Hr.Ms. Johan de Witt, het huidige stationsschip in het Caribisch gebied. Het schip vaart vrijdag de haven van Sint Maarten ceremonieel binnen.

Emily
Eind juli assisteerde de Johan de Witt in het kader van haar humanitaire hulpverleningstaak toen er een orkaan dreigde op de Bovenwinden. De aan boord genomen hulppakketten bleken uiteindelijk niet nodig, toen de tropische storm Emily voortijdig afboog naar het zuiden.

www.versgeperst.com