• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Roilis Kleinmoedig, decaan van de faculteit Maatschappij en Gedragswetenschappen (FMG) op de University of Curaçao (UoC), heeft afgelopen vrijdag ontslag genomen. Kleinmoedig vindt dat het onderwijs op UoC plaats heeft gemaakt voor ‘politiek en patronage.’

Aan andere reden die Kleinmoedig geeft, is dat hij verschillende keren heeft geprobeerd om een afspraak te maken met de Waarnemend Rector Magnificus Francis de Lanoy voor onderhoud, maar dat dit niet is gelukt. De Lanoy zegt op zijn beurt weer dat Kleinmoedig geen oplossing kon vinden voor vervelende problemen op de universiteit, ‘tot grote ergenis van veel studenten en docenten.’

Luna
Een ander punt dat Kleinmoedig aanhaalt is dat de Landsverordening UNA (Luna) wordt overtreden. “Er wordt geen rekening gehouden met de aanstellingseisen voor de medewerkers van FGM.” De Lanoy is boos dat Kleinmoedig spreekt van het overtreden van de Luna in de media. “Dat is beneden peil.”

Studenten
Wie er ook gelijk heeft, de studenten zijn in ieder geval blij met het vertrek van Kleinmoedig. “Hij functioneerde niet als decaan en zat er alleen voor zijn eigen belang. We zijn blij dat deze leugenaar is vertrokken”, schrijven de studenten in een persbericht. Zij vinden dat er binnen FGM een onderzoek moet komen. “De docenten die Kleinmoedig gebruikten voor hun persoonlijke belangen, mogen ook vertrekken.”

Aanstelling
De studenten geven verder aan dat zij blij zijn met De Lanoy en dat docenten Odette van Brummen en Keith Carlo weer terug zijn op de universiteit. Kleinmoedig kwam al eens eerder in opspraak. Eind december vorig jaar meldde Onderwijsvakbond Sitek dat zij niet blij waren met de aanstelling van de decaan.

5 reacties op “Decaan UoC neemt ontslag”

 1. Zo langzamerhand heeft de UNA het niveau van een kleuterdagverblijf…straks blijkt er ook nog sprake van misbruik…..

 2. Ik denk dat Dacosta Gomez zich in zijn graf omdraait..

 3. Kijk dit is wat ik noem “BRAINDRAIN”. Dat er een verborgen agenda bestaat, staat voor mij vast, onze minimaal opgeleide regeerders kunnen het natuurlijk niet verkroppen dat er wijzere mannen op het eiland rondlopen.

 4. Is dit een onderwijsinstelling of een dependance van de slangenkuil die men “FORTI” pleegt te noemen??

  Tja, een goede universiteit zal het NOOOOIT worden zolang er niet gekeken wordt naar de kennis en kunde van de te benoemen decanen, de RM en noem maar op, maar er alleen wordt gekeken naar de politieke kleur van de te benoemen persoon.

  Ik heb de “geweldige” minister van onderwijs nog niets horen zeggen over deze kwestie. Neen, die hoor je alleen schreeuwen als er een nieuwe benoeming gaat plaatsvinden!!!!!

  Het niveau van de studenten is totaal ondergeschikt aan die van partij-politieke benoemingen. Wat een prutsers. Geen wonder dat buiten Curacao iedereen begint te lachen als er een opleiding aan de UNU op je CV prijkt, je wordt NIET serieus genomen.

 5. Op naar de volgende aflevering van de spannende novela ‘De pot verwijt de ketel’.