• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De tweede editie van het North Sea Jazz Festival vindt dit weekend plaats. Een kaartje voor het jazzfestival kost 336,70 gulden per avond en dit is voor sommigen nèt iets te duur. Versgeperst.com vroeg zich af: zou er een aparte prijs moeten zijn voor de lokale bevolking van Curaçao?

Liandi denkt van niet. De 64-jarige gepensioneerde dame vertelt dit jaar niet meer te gaan. “Ik ben er helaas te oud voor, maar mijn zoon en dochter gaan wel samen met hun vriend en vriendin, ongeacht de prijs”, lacht de dame. “Ik denk niet dat de prijs er toe doet voor de jongeren, ze mogen het gewoon niet missen dus ze geven het geld er toch wel voor uit.”

Grote artiesten
Candies (29) vindt het logisch dat de tickets voor het festival zo prijzig zijn. “Als je ziet wat voor artiesten daar tegenover staan, kan ik me voorstellen dat de kaarten duur zijn. En ik vind de prijs wel meevallen in verhouding met de artiesten.” Candies slaat het festival dit jaar over. “Maar als ik wil gaan, ga ik gewoon buiten op een berg staan”, lacht ze.

Erbij horen
De 45-jarige Arubaanse Ramon is vaak op Curaçao. Hij gaat vanavond samen met zijn vrouw naar het North Sea Jazz. Hij betwijfelt of de prijs van het festival iets uitmaakt voor de lokale bevolking. “Het heeft ook een beetje te maken met de economische toestand hier op Curaçao. Het is afhankelijk van het budget dat mensen te besteden hebben en hoe zij met hun geld omgaan. Maar in deze cultuur ga je toch snel mee met de rest. Als je vrienden gaan wil jij toch niet achterblijven?”, zegt hij met een grijns op zijn gezicht.

Duurder
Sandra (40) gaat in tegenstelling tot vorig jaar helaas ook niet dit weekend. “Ik zou willen dat de kaarten wat goedkoper waren, ze zijn duurder in tegenstelling tot vorig jaar, maar ik begrijp wel waarom. Vorig jaar was de eerste editie van het festival op Curaçao, ik denk dat de kaarten toen goedkoper waren, omdat ze mensen wilden trekken.” Sandra denkt niet dat het zou helpen als de kaarten voor lokale mensen goedkoper zouden zijn.


5 reacties op “Kaartjes voor NSJ te duur?”

 1. er is een verschil tussen duur en veel geld.
  Is het duur? Nee…
  Is het veel geld? JA!
  Weekeindje NSJ, met zijn 2en en eten en drinken, ben je snel 1000 gulden kwijt, kun je ook veel andere leuke dingen mee doen.

 2. Het gaat helaas vaak niet om 337 gulden maar om 2x het bedrag als je met je partner gaat. Dat is toch best veel om voor een avondje om uit te geven. Als je dan alle goede artiesten op een rijtje zet kan het wel weer meevallen. Ik ga voor 1 artiest, dus ik vind het duur. Ik ga uit nieuwsgierigheid omdat ik hoorde hoe geweldig het is georganiseerd, wil dat ook wel eens meemaken.

 3. Ik ga niet omdat ik me in een dergelijke situatie niet prettig voel, er zijn teveel mensen, en omdat ik het geld dat ik anders aan toegang, kleding(ed) en consumpties zou uitgeven, beter kan besteden aan de dingen die ik zelf echt belangrijk vindt. Ik zou het kunnen betalen, maar wil dat niet.

 4. In veel landen heb je idd goedkopere lokale tarieven. ook met vliegtuig tarieven. Zou wel een goed idee zijn zodat de lokale mensen ook kunnen genieten van dit event

 5. Gezien de artiesten die optreden is het logisch dat de prijzen zo hoog zijn. Voor ‘de gewone man’ hier niet te doen. Maar, er zit ook een stukje status bij: “als zij gaat, dan ga ik ook. Of ik nou maanden geld moet sparen voor die ding, het ziet goed uit als ik ga. Liefst allebei de avonden.” (Gehoord van een local.)
  Ik ben vorig jaar niet geweest en zou dit jaar ook niet gaan. Maar ik ga wel. Niet om flink te doen, maar ik kan het geld gerust missen. Ik had alleen nooit zullen gaan, als Sting niet was gekomen. Ik ben fan vanaf the beginning, dus ik moet wel; Sting komt naar mijn eiland, dit moet ik meemaken. Ik realiseer me wel dat bij elkaar opgeteld, de 5keren Sting + 1keer Police, bij lange na niet het bedrag van 337gulden hebben gehaald. Dus ik ga straks gewoon drie- vijf nee TIENdubbel genieten daar!