• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Minister an JustitieCURAÇAO – Staatssecretaris Fred Teeven van Veiligheid en Justitie heeft besloten om een aantal gedetineerden die verblijven in de gevangenis op Curaçao elders onder te brengen. Het besluit volgt op een verzoek van de minister van Justitie van Curaçao, Elmer Wilsoe.

Curaçao biedt op dit moment plaats aan 22 gedetineerden van Bonaire die voor 10 oktober 2010 zijn veroordeeld en vanuit veiligheidsoverwegingen destijds niet op Bonaire geplaatst konden worden. Wilsoe heeft Teeven verzocht om een oplossing omdat de situatie ook op Curaçao momenteel niet langer verantwoord is.

Veiligheid
Teeven heeft hierop besloten om zeventien gedetineerden gefaseerd over te brengen naar de gevangenis op Bonaire. Bij vijf gedetineerden kan de veiligheid ook in de gevangenis van Bonaire niet voldoende gewaarborgd worden. Uit veiligheidsoverwegingen én in het belang van slachtoffers en nabestaanden heeft staatssecretaris Teeven daarom besloten deze vijf in fases naar Nederland over te brengen.

Kosten
Zodra de nieuwbouw van de gevangenis op Bonaire gereed is zullen deze gedetineerden naar Bonaire worden overgebracht. Uitgangspunt is dat vóór 22 december 2011 de 22 gedetineerden zijn overgeplaatst. Voor alle gedetineerden geldt dat zij de laatste periode van hun detentie niet in Nederland maar op Bonaire zullen doorbrengen. Curaçao zal een bedrag van zo’n 300.000 euro ontvangen voor gemaakte kosten.

8 reacties op “Gevangenen Bonaire op Curaçao terug”

 1. De kosten van een gevangene hebben betrekking op alle voorzieningen die noodzakelijk zijn als huisvesting, personeel enz om een gevangene binnen de poorten te houden.
  Het kan ook goedkoper, opsluiten en de sleutel weggooien. Zo af een toe een pan sera over de schutting en klaar. T.z.t. gaan we kijken of hij er nog is.

 2. @versgeperst.com “gevangenen bonaire op Curacao terug”
  Ik lees in het artikel helemaal niets over dat gevangenen terug gaan naar Curacao. Wel naar Bonaire.

 3. @shimaruku, Mark Suisters had/heeft het over de kosten van Koraal Specht. De kosten van de luxueuze inrichtingen in Nederland zijn hier helemaal niet belangrijk, behalve dan voor de faciliteiten waar die betreffende gedetineerden de komende tijd van kunnen gaan genieten.
  Je moet de volgende keer wel de pitjes van de shimaruku-vruchtjes uitspugen anders heb je twee keer plezier van je shimaruku.

 4. Goed dat er cellen vrij komen want daar kunnen straks mooi Dos Santos en ministers in!

 5. @Mark Sulsters Soms kun je beter ook nog even googelen voordat je commentaar levert. Ik werd in elk geval nieuwsgierig. Vergelijk gevangeniskosten Nederland:
  “Eén dag in de gevangenis kostte in 2009 per gedetineerde gemiddeld 226 euro.”
  voor jeugdinrichtingen ligt dat nog wat hoger: “De gemiddelde kostprijs per dag per persoon was in 2009 427 euro.” Andere bronnen spreken over 180 euro per dag, maar daar staat geen jaartal bij. Bronnen? Zoek maar op ‘kosten detentie gevangene per dag’, dan kom je nog meer cijfers tegen..

 6. 22 gevangenen kosten ANG 750.000 in 1 jaar?
  Dat is ANG 34.000 per gevangene per jaar.
  Dat is bijna ANG 3000 per maand.
  Wat is dat voor een super-de-luxe gevangenis?

 7. Kan Teeven dan ook gelijk de in Nederland gevangen zittende boeven uit Curacao naar de gevangenis op Curacao over laten brengen en aan Wilsoe een vergoeding vragen die veel en veel hoger moet zijn. Dit gezien het aantal gedetineerden afkomstig van Curacao dat door Nederland wordt onderhouden???

  Kijkt mij een hele goede deal!!!!
  Dan heeft ieder waar hij recht op heeft volgens Wilsoe.

 8. Heeft Kadé toch even 7 ton verdiend. Kan hij mooi gebruiken voor zijn statistieken of heeft Gerrit dat bedrag al geclaimed voor zijn post, reis & verblijfskosten?