• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het College financieel toezicht (Cft) heeft een negatief oordeel geveld over de conceptbegroting 2012 van de regering Schotte. Dit blijkt uit een intern advies minister George Jamaloodin (Financiën), waarover het Antilliaans Dagblad beschikt.

Cft zegt ‘verheugd’ te zijn dat zij de begroting hebben ontvangen en geeft een compliment over de volledigheid van de stukken. Maar voorzitter Hans Weitenberg en de vier leden van Cft, Margo Vliegenthart (Nederland), Alberto Romero (Curaçao) en Richard Gibson (Sint Maarten) concluderen dat de begroting ‘alleen kan leiden tot een negatief advies.’

Crisis
Het College is volgens het advies bezorgd over ‘het gebrek aan regie en voortvarendheid’. “De houdbaarheid van het concept hangt af van het doorvoeren van een groot aantal uitgavenbeperkende en inkomstenverhogende maatregelen.” Het College waarschuwt dat de mondiale crisis nog niet voorbij is en dat Curaçao hier niet immuun voor is. Hier moet de regering volgens Cft wel rekening mee houden. “De regering is te ambitieus over de groei van de economie in 2011.”

Advies
Het advies van Cft heeft op dit moment geen consequenties, schrijft de krant. Dit advies heeft betrekking op een concept-ontwerpbegroting, en niet het definitieve advies die volgt als de begroting is vastgesteld. “Het College beschouwt dit advies als een intern stuk aan de regering ten behoeve van interne beraadslagingen van de regering”, aldus Cft-secretaris Kees van Nieuwamerongen in het Antilliaans Dagblad.

www.versgeperst.com