• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – “De integriteitcrisis op Curaçao is veel dieper dan gedacht”, vindt de Vereniging Bedrijfsleven Curaçao (VBC). De vereniging schreef in hun nieuwsbrief van juni al over zo’n crisis, maar denkt na de grootschalige partijfinanciering van MFK dat het nog erger is gesteld.

“Hoewel het justitiële onderzoek naar de handelswijze van de partijfinancier in volle gang is, is er een beeld ontstaan dat het kennelijk mogelijk is om op Curaçao politieke en regeermacht te kopen”, schrijft VBC in een persbericht.

Partijfinanciering

De vereniging vindt dit een zeer ‘kwalijke en beangstigende’ ontwikkeling. “Het past absoluut niet in een democratische rechtstaat.” Volgens VBC is het tijd dat partijen openheid van zaken geven over de wijze waarop partijfinanciering plaatsvindt en of er een relatie tussen donatie en tegenprestatie bestaat. “Als partijen hiertoe niet bereid zijn, moeten zij bedanken voor de eer.”

Koninkrijk
De diepe integriteitcrisis waarin Curaçao beland is roept volgens de vereniging ook de vraag op hoe het staat met de waarborgfunctie van het Koninkrijk. “het Koninkrijk moet waken voor deugdelijkheid van bestuur, rechtszekerheid en fundamentele mensenrechten. Hoe ver moet Curaçao nog bestuurlijk zakken? Moet de halve stad eerst in brand staan? Is het geen tijd dat de Koninkrijkregering haar verantwoordelijkheid neemt?”

Economie
VBC schrijft verder dat de ‘track record’ van dit kabinet ertoe heeft geleid dat het vertrouwen in de economie ernstig is aangetast. “Dit wordt bevestigd door onderzoek welke het Centraal Bureau voor de Statistiek over de eerste helft van 2011 heeft verricht. 42 procent heeft geen vertrouwen terwijl dit in 2010 nog 17 procent was.”

6 reacties op “‘Transparantie over partijfinanciering’”

 1. stel dat de MFK als sponsor dos santos heeft wat voor gevolgen heeft dat dan voor de regering.

 2. @sander.. Macht is bij Wilders-Wiels.. Hij kan deze regering laten vallen.. maar blijkbaar krijgt hij er ook iets voor!

 3. ik denk dat transparantie weinig nut zal hebben.
  er is veel zwart geld in omloop en onze politici zijn nu een maal makkelijk omkoopbaar.
  het enige wat nut heeft is goede opleidingen voor het volk.
  zodat ze sneller door hebben welke partijen fout zijn en niet zo goedgelovig gaan stemmen op de partij die het meest beloofd.
  dit land wordt volgens mij geregeerd door casino eigenaren (Asjes), benzineverkopers (Schotte) en lotenverkopers (Jamooladin)
  deze financiers hebben de huidige regering in hun macht.

 4. @VBC Als je wilt dat er een nog grotere makambahaat op het eiland komt moet je vooral de Nederlandse regering laten ingrijpen.

 5. Het is 10 voor 12, dus we hebben nog heel even!

 6. Het is idd heel belangrijk om te weten wie wie financieert..denk ook maar aan onze regering die er geen problemen mee heeft dat er mensen doodgaan aan de Isla..