• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

SehosCURAÇAO – PAR wil morgen in de Staten de situatie bij het Sint Elisabeth Hospital (Sehos) bespreken. Statenlid Marlyn Alcalá-Wallé licht toe: “In januari heeft het Sehos hulp gevraagd van het Parlement voor de financiële situatie bij het ziekenhuis, PAR wil weten of de afspraken met de overheid zijn nagekomen.”

Sehos heeft nog 10 miljoen gulden tegoed van de overheid, die eigenlijk eind 2010 overgemaakt moest worden. In januari is echter afgesproken dat er van die 10 miljoen 1,2 miljoen gebruikt zou worden voor extra personeel. “De directie van het Sehos heeft bij het Parlement aangegeven heel veel behoefte te hebben aan extra personeel om de kwaliteit van zorg te waarborgen.”

Apparatuur
Daarnaast is er 4 à 5 miljoen gereserveerd voor extra medicijnen en kleine medisch apparatuur. Alcalá-Wallé haalt hierbij een incident aan in februari waarbij een jongen overleed in het ziekenhuis omdat zij niet beschikte over de juiste meetapparatuur. “Dit is niet zomaar iets wat de PAR heeft bedacht, een arts bij het Sehos heeft de oorzaak van de dood van de jongen zelf geconstateerd.”

Nieuw ziekenhuis
Verder heeft de overheid, in de aanloop van de bouw van het nieuwe ziekenhuis, toegezegd dat het Sehos zou beschikken over twee fondsen. “Ten eerste is er sprake van het saneringsfonds, waarbij de uitstaande schulden van 125 miljoen gedekt worden. Ten tweede is er het egalisatiefonds waarmee de kosten gedekt worden om de kwaliteit van zorg te waarborgen.”

Waarheid
De PAR wil na zeven maanden weten welke afspraken nagekomen zijn en welke nog nagekomen moeten worden. “We willen eerst het Sehos in het Parlement spreken omdat het probleem is met de overheid dat zij niet de waarheid spreken.”

1 reactie op “Situatie Sehos op de agenda”

  1. Afspraken nakomen door deze regering???
    Een utopie.