• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Niet alle bewoners van St. Eustatius zijn er blij mee dat het eiland sinds vorig jaar een Nederlandse gemeente is. Dat blijkt uit het nieuwe NTR-programma Caribisch Nederland. Daarin doet een bewoner van St.Eustatius de oproep zoveel mogelijk Nederlandse toeristen te overvallen, meldt De Telegraaf.

“We moeten alle Nederlanders beroven die hier op het eiland komen. Dat is de enige manier dat ze begrijpen dat er iets mis is”, zegt hij in het programma van de publieke oproep. Een andere eilandbewoner klaagt: “Er komen veel Nederlanders hier en ze komen met een houding. Ze willen ons vertellen hoe we ons moeten gedragen.”

16 reacties op “‘Beroof Nederlandse toeristen’”

 1. @Eric, heb deze man dit toch echt horen zeggen in de clip die de Telegraaf heeft gepubliceerd, jammer dat jij de Telegraaf niet gelezen hebt anders had je deze stupide opmerking niet gemaakt. alhoewel ?

 2. Natuurlijk is er van alles mis daar. Maar gedraag je dan niet als een klein kind wat zijn zin niet krijgt. Zet je zorgen op papier en probeer op een constructieve manier een oplossing voor te bedenken. Beroving is wel erg “Pirates of thé Carribean”

 3. Wat een arrogantie, alsof de wereld alleen maar recht van bestaan heeft doordat er Nederlanders zijn?

  ow ow ow…. niemand schrijft dat zo, en of niemand Nederland nodig heeft? Dan begrijp jij duidelijk het economische systeem niet zo.

  Maargoed, als het echt gebeurd, you will see, Dag economie, dag toeristen, dag geld, dag land!

 4. pfffffh, de telegraaf….die moet je sowieso met een zak zout nemen.

 5. Die man drukt zich ongelukkig uit. Ik kan me zijn frustratie overigens goed voorstellen, NL’ ers kunnen bijzonder betweterig zijn. Niet teveel van aan aantrekken en veel geld aan ze verdienen, verhoudingsgewijs zijn zij de grootste groep toeristen die naar Curacao komen. Niet lullen maar zakkenvullen!

 6. People..I rest my case..

 7. @obi, Op statia zegt men wat terwijl het daar erg veilig is voor toeristen.. terwijl op curacao er tientallen toeristen worden beroofd.. Het probleem is hier niet op Statia!

 8. @DBHer,

  Wat een arrogantie, alsof de wereld alleen maar recht van bestaan heeft doordat er Nederlanders zijn?
  De quote’s zijn extreem, maar het slaat op mensen zoals jij!

  Niemand heeft Nederland nodig!

 9. @Shon.. Snap je beargumentering niet zo.. 1. Op STATIA zegt iemand iets. 2. AD en Telegraaf gebruiken t woord Antilliaan.. 3. Alles en Iedereen valt over alle eilanden. Dit terwijl zij er niks mee te maken hebben! Ook al gebeuren er dingen op de andere Antilliaanse eilanden wat DIT UITSPRAAK betreft hebben zij er niks mee te maken!!

  Het feit dat jij zo reageert zegt mij dat de AD en de Telegraaf hun doel hebben bereikt. Door het woord Antilliaan te gebruiken alle andere voormalige Antilliaanse eilanden ook onnodig te koppelen aan deze uitspraak.

 10. @obi, ja maar op Statia kan de toerist nog gewoon vrij rondlopen en zijn hotelkamer deur openlaten.. terwijl op curacao de toeristen vogelvrij zijn..

 11. @ shon, maar daar gaat deze hele discussie niet over. het gaat over Statia en niet over alle eilanden. Daarnaast gebruiken ze het woord Antilliaan omdat dat denk ik meer discussie teweeg brengt. En aan de opmerkingen op de Telegraaf zie je hoe onwetend sommige Nederlanders zijn. Alles en iedereen wordt over een kam geschoren.. Belachelijk!

  Als een Belg X zegt staat ook niet.. Europeaan zegt X. Er staat Belg zegt X.

 12. Het is heeel erg jammer dat de situatie zo erg is.
  K kan me goed voorstellen, dat het moeilijk is.

  K ben zelf in NL, woont al 13 jaar hier, ben aangepast aan het systeem en alles.
  Wat ik me opvalt, dat Bepaalde groep NL, het nooit leert.

  Je kan niet naar een eiland gaan met je houding en verwacht dat mensen dat zo moeten aannemen.
  Wederzijdse respect komt van twee kanten. St.Eustatius hoort nu bij NL, maar de Nederlanders moeten aan hun stijl aanpassen, dit is caribisch, niet Europa.

  Hetzelfde geld als de caribische nederlanders die naar NL komen, wederzijdse aanpassing, anders zal er altijd eem probleem blijven in het konikrijk der Nederlanden.

 13. Whatever dude…

  Antillianen bestaan sinds 10 oktober 2010 niet meer. Dus STFU. En sowieso hebben jullie de foto gezien van de man die deze opmerking heeft gemaakt? Volgens mij is hij niet echt een betrouwbare bron…

  En dit nog: “We moeten alle Nederlanders beroven die hier op het eiland komen. Dat is de enige manier dat ze begrijpen dat er iets mis is”

  Ja!!! Er is degelijk wat mis! Je bent een psychotisch! Dat gaat jullie helpen, mensen doodschieten….

 14. Wat een zieke geest. Zonder nederlanders op de eilanden, stort de economie in, en dan kunnen de eilandbewoners straks elkaar gaan beroven. Zielige mensen…

 15. @obi, misschien omdat op Curacao ook heel veel toeristen worden beroofd..

 16. Een beetje jammer dat ze op de AD een vlag van Curacao laten zien!