• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Tijdens de bespreking van het regeerprogramma vandaag in een openbare vergadering van de Staten, benadrukte premier Gerrit Schotte dat de regering veel werk heeft aan projecten die de vorige regering heeft laten liggen. “In de gezondheidssector lagen vijftien coördinatieloze projecten.”

De premier noemt gebrek aan visie en beleid van de vorige regering als reden voor de problemen die op Curaçao spelen. Het regeerprogramma voor 2010-2014, ‘Pa un Kòrsou soberano, solidario i sostenibel’ (Voor een soeverein, solidair en duurzaam Curaçao) moet het begin zijn van een nieuwe periode op het eiland, aldus de premier.

Zelfstandig
De oppositie had vooral veel kritiek op het feit dat het akkoord pas op 31 maart is ingediend. Maar de premier bleef erop staan dat de regering uitgebreid de tijd moest nemen voor het akkoord om zo een programma op te zetten dat het verleden achter zich laat en voor emancipatie van het volk zorgt. “De Curaçaonaar moet zich zo kunnen ontwikkelen dat hij zelfstandig aan zijn toekomst werkt.”

Projecten
De oppositie merkte onder andere op dat veel projecten die in het regeerprogramma staan, projecten zijn die al onder het vorige kabinet waren gestart. Schotte gaf daarop aan dat het vorige kabinet wel projecten is gestart, maar deze niet goed coördineerde en het hen ontbrak aan visie. Dit geldt volgens hem ook voor de economie. “De vorige regering deed te weinig om de economie te stimuleren terwijl zij wel de middelen hadden.”

Balans
De belangrijkste punten in het programma zijn volgens Schotte het verhogen van de levenskwaliteit, het verbeteren van de sociale cohesie en werken aan de dienstverlening vanuit de overheid aan het volk. “Sociale ontwikkeling, economie en ecologie moeten met elkaar in balans zijn.”

6 reacties op “‘Regeerakkoord moet zorgen voor emancipatie’”

 1. Juist deze regering zorgt ervoor dat de bevolking niet verder kan emanciperen.. dictoriaal corrupt crimineel is deze regering

 2. ergste is dat er steeds mensen zijn die in deze jongens zijn verhaaltjes geloven

 3. Steeds maar weer dat achteruitkijken, dat schiet niet op. “De regering gaat de plannen voor de komende vier jaar verfijnen” aldus Schotte. Hij denkt vast dat hij een jaar langer kan blijven zitten, want het duurt echt nog maar drie jaar voordat er weer verkiezingen zijn. Kennelijk is Schotte een heel jaar vergeten. Dat krijg je met besturen in de achteruitkijkspiegel. Je ziet niet meer wat er voor je ligt. En zo’n jaar is zo om als je veel onderweg bent.
  Het geeft wel aan dat er een groot gebrek is aan goede en deskundige ambtenaren, als een beknopt stuk als een regeerprogramma een olifantendracht nodig heeft voor er over kan worden gesproken in de Staten. Komt allemaal wel goed hoor. De economie zal worden gered door buitenlandse studenten, zegt Hakim.

 4. De woorden zijn groter dan de mannen.

 5. jaja weer de schuld van PAR hij kan het niet laten om symbool politiekte doen en te blijven wijzen, maar wie legde de PAR lam, juist ja mocht niets meer doen van hem en nu maar wijzen.
  en wat brengt dit akkoord? Sociale ontwikkeling, economie en ecologie ???????????????

  Breng dan eerst je eigen coalitie normen en waarden bij. hoop geschreeuw maar objectief ho maar.

  welke punten zijn nu dan echt voor curacao? is wel erg makkelijk he als het niet lukt geef je gewoon de schuld aan PAR en NL want die zijn zo slecht en jij bent de eerste regering na 10-10-10 dus niet jouw schuld.

  sociale ontwikkeling——haat en vereeldheid zaaien?

  economie———– loopt nu al achter op de rest van de Caribean

  ecologie————– is voor de bedrijven na de politiek?

  maar ja we gaan het wel merken…….

 6. Tjonge, tjonge wat verrassend dat het weer aan de vorige regering ligt. Wat heb je zelf gepresteerd???
  Helemaal niets en een hoop tweedracht gezaait!!