• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Oppositiepartij PAR wil het fijne weten van de situatie bij de University of Curaçao (UoC). In een brief aan Statenvoorzitter Ivar Asjes vraagt de partij om twee audits bij de universiteit die de aanleiding zijn voor het ontslag van ex-rector Miguel Goede.

De situatie doet PAR-Statenlid Magali Jacoba denken aan de ontwikkelingen bij Curoil, CPA en KTK, Aqualectra en UTS. “Wanneer er audits worden gedaan, is dit om te komen met aandachtspunten ter verbetering van de situatie bij ongacht welke onderneming of bedrijf. Maar de huidige regering misbruikt deze audits om mensen naar huis te sturen.”

Audit
“In het geval van de Universiteit van Curaçao hebben we dezelfde tendens kunnen zien”, aldus Jacoba. De universiteit werd in februari onderworpen aan de eerste audit. “Maar de regering was niet tevreden en liet een tweede audit uitvoeren door accountant Terry Hernandez. De tweede audit had blijkbaar wel de conclusies waarmee de beslissing kon worden genomen om rector Goede naar huis te sturen.”

Reactie
“Gezien de situatie die zich nu voordoet vind ik het op zijn plaats dat het Parlement van Curaçao wordt geïnformeerd over de situatie die heerst bij onze univerisiteit”, schrijft Jacoba aan Asjes. “Naast de twee audits wil het parlement ook de reactie van Goede op de audits ontvangen.”

1 reactie op “Inzage audits UoC”

  1. Audit reports van Thierry Henriquez kunnen niet meer serieus worden genomen. Deze meneer is erg eng!