• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het ontslag van Magnificus Rector Miguel Goede werd vrijdag een feit. Vervolgens werd het  jaar op de University of Curaçao (UoC) met een matige opkomst geopend. De universiteit is de laatste tijd negatief in het nieuws gekomen, daarom vroeg Versgeperst.com zich af: heb jij nog vertrouwen in UoC?

Roy (18) is van plan om aan UoC te gaan studeren. “Soms is de universiteit inderdaad slecht in het nieuws, maar dat houdt mij niet tegen. UoC is een betaalbare universiteit en dan hoef ik niet naar Nederland te gaan om te studeren.”

Rotzooi
“Door de praktijken bij de universiteit hier, laat ik mijn kinderen liever studeren in Nederland. Dan ben ik er zeker van dat het onderwijs voorop staat”, vindt George (56), vader van de twee studerende kinderen. Zijn collega Fernando (49) is het niet met hem eens. “In Nederland is er ook veel rotzooi op scholen, kijk maar naar die school     Inholland. Ik denk dat het niet veel verschil uitmaakt of de jongeren hier of in Nederland studeren, ze komen dezelfde problemen tegen.”

Imago
De 34-jarige Jeroen heeft er een nuchtere kijk op. “Niet een rector, maar de docenten en de leerlingen zijn er verantwoordelijk voor om een studie af te ronden. Als er roosters gemaakt worden, docenten lesgeven en leerlingen hun best doen, moet het op elk universiteit wel lukken.” Naomi (29) vindt dat alle negatieve publiciteit rondom de universiteit het imago van de school schaadt. “Ik ben inderdaad bang dat een rector ontslaan vlak voor het nieuwe schooljaar niet veel goeds doet voor het aantal aanmeldingen.”

www.versgeperst.com