• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO  – Door rood rijden kwam een aantal bestuurders gistermiddag duur te staan. De politie voerde een controle uit op de Weg naar Westpunt en slingerde dertien mensen hierom op de bon. Nog 37 boetes werden uitgedeeld vanwege andere overtredingen.
De verkeerdscontrole vond gistermiddag tussen 17.20 en 19.00 uur plaats ter hoogte van de Moontjesweg. De controle was gericht op rijden door rood licht, maar de politie deelde meer boetes uit voor andere overtredingen. Van de 56 voertuigen die zij controleerden, werd er voor 50 een proces verbaal opgemaakt.

50 boetes
Behalve de dertien boetes voor het rijden door rood licht, kregen nog eens dertien bestuurders een boete voor rijden zonder autopapieren. Tien mensen reden zonder autopapieren, vijf zonder nummerplaat, vijf zonder veiligheidsgordel en èèn bestuurder reed zonder rijbewijs. Er werden nog drie boetes uitgeschreven voor andere gebreken en drie auto’s zijn in beslag genomen.

5 reacties op “Politie controleert op Weg naar Westpunt”

 1. Ze moeten eigelijk een 100 meter voor de controle agenten zetten die de omgekeerde auto kan controleren.

  De politie weet dat zeer veel auto’s keren en zelfs tuinen inrijden om maar te ontkomen aan de controle.

 2. Ik reed toevallig langs die controle, was ter hoogte van de kruising bij Centrum Piscadera op de EG Boulevard. Uiteindelijk gaat die weg best wel naar Westpunt………… Je ziet ook altijd mensen dwars door de middenberm omdraaien om niet langs de controle te moeten, fantastisch gezicht. Dus mijns inziens zouden er veel meer boetes uitgedeeld kunnen worden vanwege wegenbelasting en rijbewijs.

 3. De Weg naar Westpunt loopt ook voorbij de rotonde Zegu (bijv. julianadorp).

  Beer; je heb helemaal gelijk! Je wordt echt elke keer verblind door zeer veel automobilisten die groot licht gebruiken en of verkeerde lampje ingedraaid hebben. Pas geleden autokeuring gehad en na lampjes test en drie remtesten mag ik weer 2 jaar rijden (zalig vergeleken met Nederland maar eigenlijk niet veilig).

 4. Mooi die controles en jammer voor de mensen die boetes moeten betalen. Maar ja er zijn nu eenmaal regels nodig om aan het verkeer te mogen deelnemen.
  Ik was kortgeleden nog eens in Nederland aan het autorijden en daar vielen me twee dingen op: er zitten geen gaten in de wegen (ehhhhhh, lekker rijden joh!) en de autolichten kloppen.
  Vooral dat laatste is op Curacao erg vervelend, er deugen allerlei zaken niet op dit gebied: mistlichten aan (weet iemand wanneer het voor het laatst mistig was op Curacao?) kapotte lichten, groot licht (uit domheid en/of om kapotte lichten te compenseren), verkeerd afgestelde lichten. En ik ben me ervan bewust dat het op heuvelachtig terrein soms lijkt dat lampen niet goed staan en dat je daardoor blind gemaakt wordt. Het zou mooi zijn als DOW tijdens de keuring eens naar die dingen kan kijken. En de politie kan misschien eens na zonsondergang controleren met het accent op de verlichting.

 5. Al 30 jaren woon ik op deze rots en 30 jaren rij ik de weg naar westpunt. Maar kan me iemand vertellen waar ik voor een rood stoplicht moet stoppen op de weg naar westpunt?