• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Raad van Minister heeft woensdag ingestemd met het beleidsvoorstel voor kleine en middelgrote ondernemingen en Ondernemerschap, ingediend door het Ministerie van Economische Ontwikkeling. De nieuwe regeringsvisie is vooral gericht op marktwerking.

Kleine en Middelgrote ondernemingen zorgen voor ongeveer 30 procent van het bruto nationaal product. Het dekt meer dan 50 procent van de werkgelegenheid in het bedrijfsleven en vertegenwoordig meer dan 90 procent van alle handel op Curaçao.

Financiering
De regering wil de groei van ondernemingen stimuleren die efficiënter willen werken, die technologie willen gebruiken of die hun product willen exporteren, door bedrijven financiering te bieden. De minister van Economische Ontwikkeling, Nasser el Hakim, is begonnen met de implementatie van het nieuwe beleid.

Stimulans
Het nieuwe beleid bestaat onder meer uit zaken als de organisatie van een netwerk voor Scouting, Coaching en Mentoring om ondernemende ‘talenten’ te stimuleren. Daarnaast is het coördineren van trainingen en begeleiding op het gebied van het handelsbeleid op Curaçao een doel. In het kader van het nieuwe beleid wordt er ook een campagne ontwikkeld om ondernemerschap te promoten in het onderwijs als beroepskeuze.

SBA
Daarnaast gaat het ministerie een centraal coördinatieloket instellen voor kleine en middelgrote ondernemingen. Dit zal gebeuren door de zogenaamde ‘Small Business Administration’ (SBA). Het SBA zal worden gevormd door vier mensen gekwalificeerde op het gebied van beleid, coördinatie, relaties met klanten en overige stakeholders op het terrein van administratie.

www.versgeperst.com