• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Vijf zwaar bewapende mannen zorgden zaterdag voor onrust. De politie kreeg hoogte van het vijftal en zette de achtervolging in, maar de mannen opende vuur en probeerde te ontkomen. De politie kreeg vier van de vijf verdachten te pakken. Een vijfde melde zich een paar uur later met een smoes.

De vijf verdachten reden in gestolen auto ter hoogte van het Peter Stuyvesant College. Toen zij de bestuurder van de auto sommeerde te stoppen, gaf deze flink gas en werden er schoten gelost op de politie met automatische vuurwapens. De achtervolging kwam tot een einde op de Alablancaweg waar de gestolen Kia tot botsing kwam tegen de schutting van een huis.

Schietpartij
Na de botsing sprongen de verdachten uit de auto en begonnen, al schietend, te rennen. De politie schoot gericht en raakte hierbij de verdachten onder andere in de benen en in het achterste. Vier van de vijf mannen kon worden gepakt, een vijfde ontkwam in eerste instantie. In de gestolen auto vond de politie een geweer, een mitrailleur, een pistool, een revolver, een kogelvrijvest, meerdere maskers en munitie.

Niet geloofwaardig
Het politieonderzoek leidde minder dan een uur later tot de arrestatie van een 38-jarige man in de omgeving van Kwartier die te maken kan hebben met het incident. Twee huizen in Sint Jago en Boca Sami werden tevergeefs onderzocht. Een paar uur later kwam er een melding binnen van een man met een wond aan zijn been: hij zocht hulp nadat hij was overvallen. De politie nam hem mee naar de plaats van het vermeende delict en besloot dat zijn verhaal niet geloofwaardig was. Hij werd opgepakt als de vijfde inzittende van de gestolen auto.

8 reacties op “Vijfde verdachte meldt zichzelf”

 1. Okay ik wil toch ook nog even wat zeggen over het optreden van het arrestatie team.
  Het is gelukkig allemaal goed afgelopen, maar wat als er een toevallige voorbijganger was neergeschoten. Of wat als ze bovenop een andere auto geknald waren??
  Ze waren met 2 auto’s, was het niet slimmer geweest de auto meteen klem te zetten?
  Het was geen onverwachte actie van de politie maar er waren 2 auto’s van het AT.
  (bij ons zijn de auto’s door de straat geraced dus ik weet waar ik over schrijf)
  Nogmaals het is een geweldige vangst maar wel met heel grote risico’s!

 2. Zo heeft de politie op een goedkope manier wat zware wapens kunnen bemachtigen om de criminateit te bestrijden. Dat kost de regering nbiks. Als het zo door gaat dan heeft de politie binnen de korste tijd een hele grote wapenarsenaal wat hun kunnen gebruiken tegen dat tuig die Curacao onveilig maken. Dit soort wapens weet iedereen waar ze vandaan komen via die bootjes uit Venezuela en Colombia en men weet ook dat ze niet in grote getallen binnen komen maar kleinschallig. Maar de vraag is hoe ga je dat aanpakken.

 3. Het is geen Peter Stuyvesant College, maar Kolegio Alejandro Paula 😉

 4. 5e verdachte door politiekogel in z’n been getroffen Colombiaan, 32 jaar. probeerde onderuit te komen met het smoesje dat hij overvallen was. 6 pistoleros waaronder vier Curacaoënaars en twee Colombianen! hulde aan onze moedige politiemannen. wie zegt dat onze politie niet werkt? Doe ze eens na. als zo’n heldhaftige arrestatie plaats zou hebben gevonden in NL, zou het in NL wekenlang voorpagina nieuws zijn geweest. de Curacaouse politie klaart het alsof het routine is. idd, puik werk! Pabien cuerpo policial!

 5. pluim voor politie,goed gedaan..Misschien wordt ons eiland,nog een keer veilig.Ga zo door politie ,en veeg het eiland schoon..Dan is iedereen weer blij,kunnen wij weer s.avonds rustig over straat lopen,en komen er misschien weer meer toeristen,anders zinken wij!!!

 6. Ja, maar wat doen we met de tuig???????

 7. Ja, vooral in Forti!

 8. hopelijk is dit het begin van een arrestatie golf.
  want er loopt nog veel tuig rond.