• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – In de Staten wordt vandaag het regeerprogramma 2010-2014 besproken. Het programma liet sinds het aantreden van de regering op 10-10-10 op zich wachten.Volgens het Kabinet Schotte liep het opstellen van het regeerprogramma vertraging op door de ontmanteling van de Antillen.

Daarnaast gaf premier Gerrit Schotte aan dat zijn kabinet de tijd wilde nemen voor het regeerprogramma. “Zo’n document is geen vodje en is niet iets dat je een paar ambtenaren zomaar in elkaar laat gooien”, zei de premier tijdens de presentatie van het programma aan de pers op 31 maart.

80/20-regeling
Daarnaast had het kabinet moeite met het op stellen van het programma omdat zij ‘de begroting erfde van het vorige kabinet De Jongh-Elhage.’ De Staten bespreekt vandaag met de ministers de inhoud.  Opvallend is dat de veelbesproken 80/20-regeling, waarbij bedrijven minstens 80 procent lokale arbeidskrachten in dienst moeten hebben, niet is opgenomen het regeerprogramma.  Als specifiek punt wordt wel het afnemen van examens in het Papiaments op de havo- en vwo-scholen genoemd.

4 reacties op “Regeerprogramma in de Staten”

  1. Met een examen in het papiaments ga je echt ver komen….. Je kan altijd bij de voormalige UNA terecht, je weet wel waar de ene na de andere RM wordt ontslagen of weggestuurd.

  2. “Geen woorden maar daden” luidt het lijflied van Feyenoord. Daar kunnen we hier nog wat van leren. Mouwen opstropen en aan het werk. Werken met elkaar en niet tegen elkaar. Werken aan het algemene belang en niet het eigen belang. Hoe lang moeten we nog doorgaan met non-issues als Peter Stuyvesant, Papiamentu als examenvak, het Tula jaar uitroepen en vliegreisjes maken naar het buitenland om lege huls afspraken te maken. We willen geen schuim we willen chocolade! Ophouden met die flauwekul en aan de slag. Daarvoor worden jullie betaalt heren en dames politici!

  3. wat is het idee achter examens in het papiaments? Gaat dat tenkoste van het Nederlands of gaan ze samen naast elkaar zodat de leerlingen een keus hebben?

  4. Kan me voorstellen dat die naar voren geschoven coalitie ambtenaren niet zomaar een regeerakkoord in elkaar kunnen gooien. Daar is hoger “gooien” voor nodig, Schotte disclalificeerd hiermee zijn eigen ambtenaren. Over vertrouwen gesproken.