• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Curaçao Nieuws - PolitieCURAÇAO – De politie heeft gisteren een mogelijke overval weten te voorkomen. Zes zwaarbewapende mannen werden na een achtervolging en een zwaar vuurgevecht met de politie aangehouden. De schietpartij vond aan het einde van de middag plaats op de Alablancaweg. 

“De zes verdachten werden gesignaleerd in een gestolen auto”, verteld politie-woordvoerder Reginald Huggins. “Toen de politie ze wilde aanhouden begonnen ze vanuit de auto te schieten.” De verdachten klapten na een wilde achtervolging tegen een muur en bleven vanuit de stilstaande auto schieten.

Aanhoudingen
De politie wist tijdens het vuurgevecht twee mannen uit te schakelen door ze in de benen te schieten. Een ander wist weg te komen, maar is even later aangehouden. Alle zes de mannen zijn uiteindelijk overmeesterd.

Overval
“Alle signalen wijzen erop dat de verdachten een overval wilden plegen”, aldus Huggins. In de auto werden kogelvrije vesten en zware vuurwapens zoals M-16’s aangetroffen. De Snipweg en Blenchiweg waren tot nog lang na het incident afgesloten. Op de twee verdachten na, raakte niemand gewond.

26 reacties op “Grote schietpartij op Alablancaweg”

 1. Hi Roepie,

  Vast nooit op Alcatraz geweest. Forti lijkt er niet op in ieder geval.

 2. DADERS; 4 in Curacao geboren mannen en 2 Colombianen, respectievelijk 38 en 32 jaar oud

 3. @ Joshua: we hebben hier al een Alcatraz, in de volksmond Forti geheten.

 4. Veel lof voor de politie , maar volgende keer beter schieten !!!!!!

 5. Op verre afstand ben ik blij met dit kordate optreden van de politie. Petje af (had ik niet op), ook voor het feit ‘in de benen schieten’, maar ‘ een overval is verijdeld’? Met M16-geweren en kogelvrije vesten? Lijkt mij waarschijnlijker dat er (gelukkig) een aanslag is verijdeld! Ben ontzettend benieuwd wat hier verder uitkomt na het politieverhoor! Wordt vervolgd?

 6. zuiver, ze moeten 20 jaar achter de tralies BROMMEN

 7. Naast een ‘job well done’ voor onze politie rest mij nog een paar vraagtekens:
  – ging het hier om gedegen ‘intelligence’ of een willekeurige controle omdat het achterlicht niet werkte?
  – Zijn deze wapens te krijgen op het eiland? hoe kan dit?
  – betreft het hier de overvallers van freeport jewellers? Dit zou menigeen geruststellen

 8. mijn complimenten aan de politie.
  dit zijn goede berichten.
  hopelijk dat justitie ze lang weet vast te houden.

 9. nee joshua dat is niet NEDERLAND zijn taak maar de taak van CURACAO wen daar maar vast aan.

 10. Waarom geen Alcatraz bouwen. Zeker weten dat Ned. hier graag aan wil meebetalen. Prop ze daar maar op, want de Bon Futuro begint echt overvol te raken.
  Geruchtencircuit dat de laatste tijd erg veel criminelen vanuit Ned. deze kant opkomen. Misschien aardig voor PS’er Wilsoeen Wiels hier onderoek naar te plegen.
  Wellicht sn Ned. langzaam bezig het ongedierte deze kant op te sturen. Geheel informeel natuurlijk.
  We zijn net een 1/2 jrgeleden aan de Alablancaweg komen wonen. Geeft je niet echt een veilig gevoel nietwaar.
  Want is het vaak niet zo verkeerde plek en plaats?

 11. Petje af voor onze politie. De zware jongens worden blijkbaar steeds zwaarder maar gelukking (nog) niet te zwaar.

 12. Waren het geen navy seals?? m16,,,,

 13. Staande ovatie voor de politie!
  Nu de rest nog oppakken en Curacao wordt weer leuk.

 14. Boy`s good job,keep on.

 15. Topwerk, groot compliment voor de politie!!!

 16. Stevige braza voor de politie!!!!!!

 17. Goed werk!
  Dat mag ook gezegd worden.

 18. Hoe is dat mogelijk?? Minister van Justitie: Is dit geen reden voor jou om het anders aan te pakken! probeer het volk eens beter te beschermen en niet de gevangenen met liefde in Bon Futuro te omhelzen! M16’s!! Is met deze arrestatie alle M16’s binnen gehaald! Laat me niet lachen minister….. ex gezaghebber……. WAAR GAAN WE NAAR TOE???????

 19. Ach mensen, waar maken we ons druk om. Dhr. Wilsoe vindt het niet eens de moeite waard om z´n gezicht te laten zien bij een wake op het Brionplein, dus waarom zou hij actie ondernemen tegen alle overvallen die ons mooie eilandje teisteren de laatste maanden. Nee hoor..hij heeft wel wat beters te doen, of hij weet niet eens wat hij er tegen zou kunnen doen, omdat ´ie gewoon ongekwalificeerd is voor z´n job. Nee hoor..de bevolking betaald graag mee van hun zuurverdiende belastingcentjes…….

 20. Applaus voor de politie… hopelijk geldt voor de verdachten ‘zero tolerance’ en stelt justitie EINDELIJK eens een afschrikwekkend voorbeeld.

 21. Eindelijk! De politie is goed bezig! Hopelijk nog veel meer van dit soort aanhoudingen. Nieuw bestemmingsplan voor Klein Curacao er door drukken en een mooi groot ‘lowbudget’ overheidgesubsidieerd hotel erop bouwen en vullen maar.

 22. Het is me wat M16 kogelvrije vesten, waar komen die vandaan? Ik heb nog wel wat vragen aan de Minister die de openbare veiligheid moet waarborgen.
  1, is de minister bekent hoe het mogelijk is dat deze artikelen op het eiland zijn
  2. hoe denkt de Minister deze invoer van revolutie artikelen tegen te gaan.
  3. hoe zit het met de infiltratie van de bende’s die blijkbaar hier op ons eiland zijn.
  4. heeft de Minister informatie of er nog meer van deze gevaarlijke wapens op ons eiland zijn en zo ja wat voor soort mensen of groeperingen hebben deze.
  5. heeft de minister een plan van aanpak om dit soort criminelen te bestrijden
  6. blijkbaar zijn onze landsgrenzen zo lek als een mandje, waarbij we onze toeristen het extra moeilijk maken kunnen verkrachters, overvallers wanneer ze willen op ons eiland komen en gaan

 23. M-16??? WTF!!!!!!!

 24. M16’s en kogelvrije vesten? Poging tot moord op agenten en minstens 15 jaar de bak in. Opruimen dit ongedierte.

 25. Fantastich werk van de politie. Dat mag ook wel eens gezegd worden!!

 26. Kadé heeft weer wat te schrijven, zal hem wat extra vellen papier toesturen, zijn statistieken vallen nu al van het papier af en we hebben nog 4 maanden te gaan.