• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Orkaan Irene heeft zeker drie levens geëist. In de Amerikaanse staat North Carolina kwamen drie mannen om het leven door toedoen van Irene. De orkaan raast momenteel langs de oostkust van de Verenigde Staten en laat een spoor van vernieling na. In New York is de noodtoestand uitgeroepen.

De drie omgekomen mannen werden verrast door Irene, zo melden diverse media. Eén man werd buiten zijn huis geraakt door een tak, die van de boom was gewaaid. Een ander kreeg een hartaanval toen hij zijn huis dichttimmerde, terwijl een derde man in het noodweer tegen een boom zou zijn gereden.

Noodtoestand
De kracht van de orkaan is inmiddels afgenomen tot categorie 1, maar dit lijkt niets af te doen aan het natuurgeweld.In North Carolina zitten honderdduizenden mensen zonder stroom. In zeven staten is de noodtoestand uitgeroepen en hebben inwoners hun huizen verlaten op zoek naar een beter heenkomen.

New York
Irene trekt nu naar de dichtbevolkte gebieden in het noorden van de Verenigde Staten. Andrew Cuomo, de gouverneur van de staat New York, heeft de noodtoestand uitgeroepen. In New York geld een evacuatiebevel voor risicovolle gebieden. Vluchten naar de stad zijn geschrapt en het openbaar vervoer ligt plat. Ook president Barack Obama heeft zijn vakantie onderbroken. “We hopen er het beste van, maar we moeten op het ergste zijn voorbereid”, aldus de president.

 

www.versgeperst.com