• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

DokmaatschappijCURAÇAO – De vestiging van Kompania di Tou Kòrsou (KTK) in Panama wordt definitief opgeheven, tot opluchting van moederbedrijf Curaçao Port Authority (CPA). De verliesgevende vestiging van het Curaçaose havenbedrijf moet in de komende drie maanden compleet opgedoekt worden.

Het vijfjarige contract van KTK met het verschepingsbedrijf Evergreen Line, dat de sleepwerkzaamheden uitvoert, is per direct opgezegd. Binnen de opzegtermijn van drie maanden zullen de sleepboten van KTK worden gehuurd door de Maveco-groep, een Venezolaans bedrijf dat de boten in Venezuela wil inzetten. Hierdoor kan KTK alsnog geld genereren.

Verliezen
Amparo dos Santos, president-commissaris van CPA en minister Nasser El Hakim (Economische Ontwikkeling) waren opgelucht over de opheffing van de vestiging. Dat bleek gisteren tijdens een persconferentie. Na de wisseling van de Raad van Commissarissen (RvC) van CPA in november werd duidelijk dat de Panamese vestiging verantwoordelijk was voor zware financiële verliezen.

6 reacties op “KTK Panama opgeheven”

 1. Bij Aqualectra gaan ze ook de directeur voor wanbeleid aanpakken. Moeten ze ook doen met Dos Santos! Gelijke monniken gelijke kappen!

 2. Hmm El hakim heeft gezegd dat KTK Panama dat in handen is van Venezolanen het nu wel goed doet? Hoofd Operations die door Curacao werd ontslagen is gewoon weer in dienst genomen.. KTK Panama heeft zelfs 3 extra sleepboten ingehuurd..

  En volgens Amparo Dos Santos had het bedrijf geen toekomst?????

 3. Wie of wat gaan er nu weer hun zakken lopen vullen ??

 4. ONderhandelingen met Venezuela waren al 8 maanden geleden begonnen.. Het was dus duidelijk het plan van deze regering om KTK Panama te sluiten..

 5. Nou zaken doen in Panama kan iedereen van Curacao nu ook vergeten dankzij onze regering.. zaken doen met Chavez zal makkelijker zijn

 6. hmmmmm…Venezuela weer