• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Er komt onderzoek naar de aantijgingen van corruptie op Curaçao. De regering gaf echter aan niet mee te werken hieraan terwijl zij eerder akkoord zijn gegaan met de installatie van de onderzoekscommissie. Versgeperst.com vroeg voorbijgangers wat zij van de ontwikkeling vinden.

Ze maken er een potje van”, vindt de 72-jarige mevrouw Leito-Hernandez. “Dat er een onderzoek moet komen, is al een schande. Vroeger, nog voor de PAR-tijd, liep alles op rolletjes hoor. Er was nooit iets aan de hand. Nu is het de ene overval na de ander en het ene schandaal na het andere. Ik heb het echt opgegeven.”

Beloftes nakomen
Hendrik van 18 jaar vindt dat er een luchtje zit aan het verhaal. “Het is vreemd dat ze toezeggen en daarna die belofte niet nakomen. Kinderen leren om afspraken na te komen. Leren zij iets anders?” De 42-jairge Wilma vindt dat Nederland zich er meer moet bemoeien. “Nederland had al eerder moeten ingrijpen. Iedereen moet nu toch onderhand inzien dat deze regering iets te verbergen heeft?”

Verdraaid
Jan-Willem van 47 jaar vraagt zich af of de media het incident niet heeft verdraait. “Heeft de regering echt toegezegd in eerste instantie? Of wordt dit weer klakkeloos door iedereen overgenomen? Ik kan me bijna niet voorstellen dat deze nationalistische regering vrijwillig toestaat dat Nederland in hun fraudezaakjes duikt. De regering is corrupt, maar niet gek.”

Elke dag ruzie
“Ik vind het een vreemd verhaal”, vertelt de 23-jarige Chantelle. Zelf heeft ze niet heel met de politiek, maar ze vangt regelmatig dingen op. “Dit is het zoveelste vreemde verhaal dat ik hoor. Volgens mij is elke dag wel een ruzie of iets dergelijks.” De 31-jarige Jair heeft begrip voor de regering. “Iedereen mag toch van gedachten veranderen? Ook de regering.”

8 reacties op “‘De regering is corrupt, niet gek’”

  1. @ook al een Nederlands Paspoort: zouden de Bonairiaanen wel eens gehoord hebben van het fenomeen “in transit”. Als dit geen zoden aan de dijk zet, moeten de Bonairaanse importeurs “direct importeren”. Maar ik ga ervan uit dat zij echt wel op de hoogte zijn van deze manier van importeren en denk dan ook dat er heel wat anders speelt.

  2. @ Willems R
    Ik heb het niet over ongedekte leningen, maar over een persoon die kennelijk privé voldoende vermogen bij de bank af kan zonderen, om garant te staan voor een ander. Daar heeft de bankencrisis helemaal niets mee te maken.
    De prijsstijging ellende in Bonaire wordt niet veroorzaakt door de dollarisatie, maar daar de dubbele invoerrechten van artikelen die via Curacao komen. Het zou netjes zijn als Curacao bij uitvoer van artikelen, ook de reeds bij import geheven belasting zou terugbetalen. Maar de kinnesinne is hier kennelijk nogal groot tov Nederland.

  3. @Janssen, ik had het over de economische situatie, dus je bevestigt met je reactie mijn stelling, bedankt !

  4. ik wil even reageren op wimpiri.

    Colombia is wel het land met de meest slechte reputatie, maar de waarheid is dat het wel de meest stabiele economie van zuidamerika is en momenteel de grootste groei heeft 7% in tijden van crisis. curacao gaat alleen maar krimp en stagnatie vertonen.

    dank deze regering voor het destructie beleid, alles moet weg maar wat komt er voor terug?
    Oh ja en natuurlijk is alles de schuld van anderen (PAR en NL)
    leve de bananenrepubliek, het autonome(en in de toekomst onafhankelijk?) CURACAO

  5. zodat de euro tov US $ (1 eur=1.4493 $) ,how stupid can yoy get, this stupid !

  6. Nederlands Paspoort,

    Gelooft Uzelf, dat Tromp’s handtekening goed is voor een banklening, terwijl juist de Centrale Bank de waakhond is voor ongedekte leningen? Weet u dat, de laatste financiële wereld crisis, de oorzaak was van opeenhoping van ongedekte en het massaal doorverkopen van waarden? Toen al die nepwaarden verzilverd moesten worden, kwam de één na de andere Bank in problemen. Tot op heden: in eerste helft van 2011 in US gingen 48 banken over de kop, in dezelfde periode van 2010, 86 banken failliet en in 2010 totaal 157.
    Voor één of andere duistere reden ziet Nederland ook belangen in dollarisatie van de BES.
    Het zal de bealngen van Nederland met de even sterk EURO dienen, maar geenszins de belangen van die landen zelf. Heel deze geschiedenis van Centrale Bank, beschermt
    Nederland deze directeur, die alles ook doet, zelfs kennelijke disinformatie verkoopt, om net als Nederland de dollarisatie waar te maken, zodat de euro tov US $ (1 eur=1.4493 $) aantrekkelijk in het algemeen blijft.
    Een toemaatje: de US $ handhaaft zich op de wereldmarkt niet alleen door binnengekomen vreemdgeld, maar juist door het rijkelijk drukken wat U Mickey-Mouse $ noemt, hetgeen de inflatie nog groter maakt!

  7. Om imago-schade op te lopen moet je allereerst een positief imago hebben en daar dat er niet is, behalve dan misschien bij Suriname, Cuba, Venezuela en Colombia (bij dit laatste land zet ik een vraagteken), kun je volgens mij ook geen imago-schade oplopen.

  8. Schotte beschuldigt de directeur van de bank in het openbaar van bankfraude en die moet volgens Schotte vertrekken. Directeur boos, beschuldigt Schotte van corruptie. Lekkere vertoning ! Na intern onderzoek blijkt dat Schotte niet corrupt is en dat de directeur niets heeft fout gedaan. Plannetje van Schotte mislukt. Maar Schotte houdt vol dat Tromp heeft gelogen, in plaats van openbare excuses van Schotte over de grove fraudebeschuldigingen aan het adres van Tromp. Tromp’s handtekening is kennelijk goed genoeg voor een banklening, ook zonder onderpand. Schotte zou eigenlijk op moeten stappen, maar dan komt nooit meer ergens aan de bak. Dus zegt hij tegen Donner dat er geen onderzoek nodig is. Het is echter niet Nederland die dat onderzoek heeft gevraagd, maar de Rijksministerraad, dus inclusief de andere eilanden. Die eilanden hebben baat bij orde en rust op Curacao. Tromp begint nu weer over dollarisatie,maar daar wil Chavez Light bij voorbaat niets van weten. Dollars kun je namelijk niet zelf laten drukken. Micky Mouse Guldens wel. Dus: dichte deuren voor de commissie. Wellicht dat die website wat informatie oplevert. Al met al is de imagoschade voor Curacao steeds grote aan het worden.