• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister van Gezondheid, Milieu en Natuur Jacinta Constancia en medewerkers van THZ (Technische & Hygienische Zaken) van de G&GZ hebben onlangs vergaderd met leden van de Chinese Vereniging in Curaçao. De recentelijke controles op hygiëne waren aanleiding voor de vergadering.

De informatieve vergadering vond plaats bij de Chinese Vereniging aan de Scharlooweg. Tijdens de vergadering werden verschillende voorstellen gedaan die moeten bijdragen aan verbetering van de hygiëne in Chinese zaken en een betere medewerking van overheidsambtenaren.

Training
Constancia heeft afgesproken dat zij zal werken aan een betere communicaties, controlesystemen voor zowel eigenaren als de overheid en hygiëne trainingen om te garanderen dat het voedels dat wordt aangeboden, in optimale conditie is. De bewindsvrouw zal in de  toekomst meer van dit soort ontmoetingen hebben met de Chinese gemeenschap en G&GZ.

Controles
“Feit is dat de hygiënecontroles door zullen gaan in alle zaken op Curaçao waar voedsel wordt verkocht. Het is aan te raden aan alle eigenaren van winkels waar voedsel wordt verkocht om de regels met betrekking tot hygiëne altijd te respecteren om ongemak te voorkomen”, aldus Constancia.

7 reacties op “Constancia praat over hygiëne bij snèks”

 1. ja ja
  klinkt leuk allemaal dat we graag schoon en gecontroleerd eten willen eten bij de snack,

  En wat met al die vieze foambaken met resten met eten die langs de weg of gewoon op straat bij de snack worden gedonderd, en als er bij de snack wordt gegeten het klakeloos weg gooien van eten resten op straat, waar de zwerfhonden dan van proberen te eten, maar die worden weg gejaagd, want ja die zijn vies .

  En wat met al die grote plastic zakken vol met bier flesjes ,foambaken, en keuken resten die langs de weg worden gedumpt.

  En al die verpakkingen en eten resten van de bekende Amerikaanse fastfood bedrijven die je langs de weg vindt ?, en al die flesjes en blikjes in allerlei kleuren en maten die langs de weg te vinden zijn

  En al die dooie honden die in een doos of plastic zak langs de weg worden gegooid om weg te rotten, want ja in je tuin is het vies !!!!

  En dan maar klagen dat we last hebben van ratten, kakkerlakken en ander ongedierte

  En dit is toch hoe spijtig het is wel vaak een bepaalde groep van onze bevolking die dit gewoon op klaar lichte dag doet zonder blikken of blozen, en als je er iets van zegt krijg je toch wel vaak een opmerking of iets in de trant van “ga toch naar Nederland”

  Ja ja… we gaan lekker hier…

 2. Gerald dank voor de steun, alleen het geld niet alleen voor de horeca, maar ook de keukens van instellingen, bakkers, slagers groenteboeren, visverkopers etc.
  alles moet gekeurd zijn en op de juiste temperatuur bewaard zijn.
  ook willen we toch graag weten wat voor bestrijdingsmiddelen zijn gebruikt of uit welk land het vlees komt.
  de verkopers moeten altijd de leveringspapieren hebben zodat je later kunt aantonen waar het vandaan komt en wie het aan je heeft verkocht.Voordeel hiervan is ook dat je niks buiten de belasting om kan doen

 3. Henk heeft gelijk ongeacht afkomst iedere horeca pesoneels lid een hccp certificaat behalen, net als de keurings kaart. Hccp lijsten bij houden en blijven controleren en sluiten (en/of flink beboeten bij overtredingen om dit alles weer te dekken goed voor de werkgelegenheid) ook de leverenciers moeten aan al deze eisen voldoen. Zal wel lekker moeilijk te controleren zijn mat alle zwarte inkoop.

 4. ik ben blij dat de Heer Baselmans alleen Nederlanders ziet als uitbuiters, als ze vieze gelegenheden hebben.

 5. Goed dat de Minister bezig is met de controle’s.

  in feite ze moet alles aanscherpen.

  1. alle importeur moeten een gedegen verklaring hebben van de diverse landen waaruit ze het van invoeren. ook moeten ze goed( gekoelde of vrieswagens) schoon( niet eerst de wagen vuil laten storten op de landfill en daarna op het vliegveld de diepvries of verse groenten halen.
  3. HACCP logboeken hebben ( bewijsvoering over het schoonmaken, temperatuur van de vervoerde artikelen)
  4. alle afnemers moeten ook een HACCP boekhouding voeren
  5. elk bedrijf dat voeding importeerd, distributeerd, verwerkt of verkoopt moet een HACCP boekhouding hebben( over schoonmaken, temperaturen, etc)
  6 Elk bedrijf dat het bovenstaande doet moet minstens 1 medewerker hebben op de werkvloer met een HACCP-OPLEIDING.
  2. de d

 6. Valt onder “rassendiscriminatie” Kunt u mij het adres geven van een propere snek, met een afro-curacouse uitbater, die voor een paar gulden de hele omgeving aan het eten houdt?

 7. Het is jammer dat er, weer voor de zoveelste keer, een groep uit gelicht wordt uit onze maatschappij! Hoe denkt mevr Constantia dan over de vieze gelegenheden van Nederlandse uitbuiters, Curaçaose snacks, standje langs de weg en niet te vergeten de onhygiënische omstandigheden bij vele toko’s die ook kant en klare maaltijden verkopen. Triest is dat het zogenaamd alleen de Chinezen zijn. Al het ander wordt verzwegen en niet aangehaald! Sensatie of ‘nos’ gevoel?