• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Rector Magnificus Miguel Goede is ontslagen. Dat maakt de Raad van Toezicht (RvT) van de University of Curaçao (U0C) bekend. RvT is tot deze beslissing gekomen door ‘gesignaleerde tekortkomingen in het uitgevoerde beleid van de heer Goede’. Goede was sinds 10 augustus geschorst.

De Raad noemt de bevindingen en conclusies van de het ‘Operational Audit’ rapport en het onderzoeksrapport van accountant Terry Hernandez ook als reden.

Verweer
De RvT meldt verder dat zij het verweer van de advocaat van Miguel Goede, Karel Frielink, op 22 augustus heeft ontvangen, maar heeft besloten dat de conclusies in het rapport in stand blijven. “De reactie van de heer Goede was overigens voor een groot deel gericht tegen de rapporteurs en hun werkwijze, niet op de inhoud.”

Noodzakelijk
De Raad meldt deze beslissing noodzakelijk te vinden om ‘de kwaliteit van het hoger onderwijs en de rust binnen de UoC te garanderen, in het belang van de jeugd’. Het is nog niet duidelijk of Goede in hoger beroep gaat.

6 reacties op “Miguel Goede ontslagen”

 1. Een rapport waaraan zo’n “illustere” accountant als T. Hernandez aan heeft meegewerkt is an sich al niet te vertrouwen en de pas benoemde RvT leden zijn ook al bijzonder geschikt voor hun functie (maar niet heus). Arme UNA en UNA (oud)studenten. Nu dat het UoC is geworden kunnen alle studerenden deze instelling maar beter mijden als de pest om er niet te worden besmet.

 2. Hmm Ik denk dat Robbie Dos Santos deze functie gaat krijgen.. of Mr Asjes maar dan wordt hij nu aangesteld (IAW krijgt hij salaris) maar zal hij pas in 2020 de funcite vervullen en tot die tijd wordt er een vervanger aangesteld

 3. @ Jonas,

  hoogbegaafd?? zijn die er dan?
  dit land is een maffiastaat aan het worden.
  we zijn met deze coalitie gegijzelt…..

 4. Zal wel een ‘hoogbegaafd’ PS/MFK lid worden.

 5. Het valt niet op dat het steeds dezelfde accountant is die in al deze gevallen ‘nuttig’ werk verricht……………

 6. tekortkomingen? nee, ze bedoelen dat hier nog een plaats vrij moest komen om een viend/familie lid te installeren…