• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het evaluatieteam van de Caribbean Financial Action Task Force (CFATF), dat maandag op Curaçao arriveerde, is haar onderzoek begonnen. Het team zal tot en met 2 september onderzoek doen naar de aanbevelingen inzake het witwassen van geld en de financiering van terrorisme.  

Het evaluatieteam, dat een onderdeel is van Financial Action Task Force (FATF), zal gedurende hun verblijf onderzoeken in hoeverre Curaçao voldoet aan de 40 FATF aanbevelingen inzake witwassen van geld en de 9 FATF speciale aanbevelingen inzake financiering van terrorisme. In dit kader zal het evaluatieteam verschillende instanties van de publieke en private sector interviewen.

Interviews
CFATF heeft reeds de Commissie inzake Witwassen van Geld (CIWG) de Procureur-generaal, de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten, het Meldpunt Ongebruikelijke Transacties en een aantal financiële instellingen geïnterviewd. In november zal het team een conceptrapport overhandigen, waarna Curaçao een maand de tijd heeft om commentaar op het rapport te leveren.

Rapport
Het eindrapport zal in mei en juni volgend jaar op de plenaire vergadering van CFATF worden behandeld. Na de plenaire behandeling wordt het rapport definitief en zal bekend worden in hoeverre Curaçao voldoet aan de aanbevelingen inzake witwassen van geld en financiering van terrorisme.

 

2 reacties op “CFATF begint onderzoek”

  1. Dus de CFATF was maandag al hier op Curacao, terwijl Jamaloathing een badge toonde van een CFATF conferentie in Miami? Het moet niet veel gekker worden allemaal.

  2. Doen ze ook onderzoek naar financiering van regeringspartijen?