• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Premier Gerrit Schotte heeft in een brief aan minister Piet Hein Donner (Koninkrijksrelaties) laten weten dat Curaçao niet meewerkt aan het integriteitsonderzoek, weet La Prensa. Dit onderzoek wordt uitgevoerd door de Commissie Onderzoek Curaçao (COC) onder leiding van Paul Rosenmöller.

In de brief staat dat Curaçao geen toegang zal verlenen tot de ministeries, overheidsinstanties en de Centrale Bank. De commissie heeft volgens Rosenmöller de taak ‘de oorzaken van de problemen rondom de integriteit en kwaliteit van het bestuur op Curaçao te achterhalen, en met aanbevelingen te komen om dit te verbeteren.’

Akkoord
PAR heeft in een brief aan de pers laten weten niet te begrijpen waarom de regering niet wil meewerken. “Schotte en de gevolmachtigde minister Sheldry Osepa zijn zelf akkoord gegaan met de installatie van een onderzoekscommissie. De commissie is geïnstalleerd door de Ministerraad van het Koninkrijk der Nederlanden met goedgekeuring van minister Osepa, aangezien hij de vergaderingen van de ministerraad bijwoont wanneer onderwerpen over Curaçao op de agenda staan”, aldus de oppositiepartij.

30 reacties op “‘Curaçao werkt niet mee aan onderzoek’”

 1. Ja en als Jasje onze statenleden schoffeert, schoffeert hij een zeer groot gedeelte van de Curaçaosche bevolking en daar presenteren wij hem op een gegeven moment de rekening wel voor, nos no ta lubida !

 2. @Evelien, wat ben je toch een domme doos. Jou Schotte heeft de Rijksminister Raad om een onderzoek gevraagd. Als deze zelfde Raad zich niet voor het politieke karretje van Schotte laat spannen en vervolgens een emmer zand in de raderen van dit onderzoek leeg gooit zal op een gegeven ogenblik backfiren op ons. Neem maar van mij aan dat het niet zoiets zal zijn als dat Jasje onze statenleden als kleine kinderen schoffeert.

 3. @evelien,

  het lijkt mij van geen enkel belang waar Schotte geboren is.
  waar het om gaat is, dat hij onbetrouwbaar is en geen controle/screening wil van hem en zijn coalitie.
  dat is toch minstens verdacht.
  hij heeft veel te verbergen, anders zou hij niet zo angstig zijn voor screening en controle.
  dat jij makamba”s haat is jou probleem…..
  je hebt trouwens wel gelijk dat Rosenmoller ook boter op zijn hoofd heeft en niet zuiver is.
  maar ja,met boeven vang je boeven.
  nou Evelien, blijf maar lekker geloven (tegen beter weten in) in deze coalitie en dat ze curacao gaan redden….

 4. @evelien: wat een domme gans ben je toch, bobo noemen we dat soort reacties. En gerrit je pm is wel geboren in Colombia!

 5. @ evelien je hebt gelijk in nederland is ook niet alles kosjer maar de sociale controle is daar wel wat groter, zo’n onderzoek zou toch zoiets moeten zijn van baat het niet dan schaadt het niet? De VVD wodt in ieder geval niet door Holleder gefinancieerd. Wie is volgens jou de zwarte makamba of beter gezegd wie is volgens jou wel Yiu Korsou? Iedereen mag een eigen mening hebben maar dat gefrusteerde gelul over “wij” en “jullie” voor mij is iedereen met een sedula en kennis van een van de officiele talen en cultuur een yiu korsou en geen van deze verdient het om belazerd te worden door de incompetente clown uit forti van nu of de afgelopen 10 jaar.

 6. Evelien, wat een absurde reactie.
  Zeker de voeten likkende tante van deze regering.
  Haha je denkt toch niet werkelijk dat dit stelletje onbenul de rit zullen uitzitten. Laat me niet lachen zeg.

 7. @Schande, 26-08-2011. 16:57,
  wees niet zo bijdehand joh! Schotte”s vader Henk is in Curacao geboren en Gerrit Schotte is OOK in Curacao geboren!! jij en velen hier lijken wel gek geworden! jullie strooien met allerlei leugens, op z’n best bewuste valse geruchten. Onze regering blijft gewoon 4 jaar uitzitten! Punt uit! beginnen jullie maar je haren uit je kop te trekken, want hoe dan ook zal er verandering komen in Curacao!! aan de makambas die het niet leuk vinden zou ik willen zeggen, “daar is de deur”!!! hetzelfde geldt voor onze zwarte makamba’s, die trouwens stiekem uitgelachen worden door de echte makambas. van Hato naar Shiphol is maar 10 uutjes vliegen joh!

  Overigens is die zogenaamde onafhankelijke nederlandse commisie een lachertje! weinig Curacaoenaars nemen die 2 grapjassen serieus. behalve dat Rosemuller en z’n makker absoluut niet bevoegd zijn om welk onderzoek dan ook te doen, zijn ze zelf besmette hollanders. Rosemuller wegens het teveel incasseren van 23.000euro, die hij na onderzoek van de NRC is gaan inleveren. en nog een paar van die akkefietjes. zijn collega is ook niet 100% koosjer. deze commissie is voor de “Nederlandse Bühne” in het leven geroepen. dus deze zogenaamde commissie maakt echt geen indruk op onze regering noch onze statenleden. er zijn over de commissie nu al een boel pakkende grapjes in omloop.. ik vind het wel leuk hoor, de hollanders worden hartelijk uitgelachen. 😆 .

 8. Waar blijft mijn broeders op Curacao. Waar blijven de jongeren, waar blijven de vakbonden, van Curacao, waar blijven de actiegroepen. Als de vroegere vakbondsleiders Ona Kwie en Owen Venlo nog in leven waren hadden ze dit regering allang naar huis gestuurd. Tegenwoordig heeft Curacao geen leiders meer alleen maar bangerikken. Zelfs de oppositie durven niks meer. Ze zijn allemaal slaap. Wanneer wordt in Godsnaam het Curacaosevolk weer wakker zijn wij zo verdeeld. Wanneer wordt er actie van het volk ondernomen. Dit is triest.

 9. Waardeloos hoe lang nog????

 10. in Lybie, Egypte en Tunisie werden de mensen ook gek van de regering.. maar zij hebben actie ondernomen

 11. Schotte, de in Colombia geboren min-pres. van Curacao gooit alles op slot. Dus dat Rosenmuller het alvast weet, nergens toegang dus.
  Een stel third rated actors die hard bezig zijn het land Curacao naar de vernieling te brengen zijn bang voor een EXTERN onderzoek.
  Misschien moet Schotte en cs maar alvast beginnen over een andere baan te denken.

 12. @evamar
  Helaas moet het volk inzien dat deze mensen niet ons belang voorop hebben. Het is diep triest. Ze doen maar. Het volk heeft gestemt op status apartus maar deze mensen die de verkiezing niet eens hebben gewonnen maar samen een meerderheid hebben gevormd en allemaal beslissing nemen die niet in het regeerprogramma staan, zijn bezig met onafhankelijkheid van het eiland.

  Iedereen is bang om hun ongenoegen te uiten, heel veel criminelen aan top en men is bang voor represaille.

 13. @evamar,
  ik denk dat Beatrix niets kan doen.
  hopelijk kan de regering in NL wel ingrijpen.
  Maar er zullen helden moeten opstaan en met bewijzen komen dat deze wanvertoning dat zich coalitie noemt doen wankelen.
  maar helaas op dit eiland is zwijgen de cultuur en je vooral niet met andermansd zaken bemoeien.
  dus be bang dat we met deze troep nog 3 jaar voort moeten.
  iedereen weet dat het oplichters zijn, maar niemand kan het echt bewijzen.
  ze zijn haat en angst aan het zaaien…..
  maar wat men zaait zal men oogsten….

 14. Help, Mevr Beatrix please help. Een stelletje boeven zitten nu in de regering die alleen reizen vrienden helpen geen verstand van niks hebben en die onze mooie eiland in meer problemen brengt. Is er niemand die dit ziet en die kan helpen waar wachten we derop. Opportunisten domme domme mensen. Dit is om te huilen want de vooruitzichten zijn donker ik denk aan al onze kinderen die in Nederland studeren die nooit meer zullen terug keren een stelletje boeven.

 15. Kan Nederland anders helpen met het onderzoek naar Olie> volgens Jules Eisden en zelfs de premier zit er giga veel olie onder Curacao!

 16. De hele “kleuterklasregering” schijt 7 kleuren in hun mooie maatpakjes!
  NEE … NEE …. we hebben echt NIETS te verbergen??????
  Toon ballen en laat gewoon alles onderzoeken, door je zo op te stellen laat je je wel erg kennen en is het dus ook zonder onderzoek duidelijk dat er HEEEEEEEL veel mis(dadig) is bij de handelwijze van deze regeerdersclub (vooral Asjes schijt misschien wel 14 kleuren want hij heeft denk ik het meest te vrezen)!
  Allez open met die BEERPUT.
  Kunnen we na de schoonmaak eindelijk met normale mensen bouwen aan een gezond en leefbaar Korsou!

 17. Gek he dat niemand meer wil invsteren? geen nieuw vreemd vermogen terwijl de rest van de caribe alweer aan het groeien is. laat ze maar lekker alles door lichten als ze zo onschuldig zijn. boter op hun hoofd en iedereen weet het populistisch gelul over autonomiteit allemaal gesubsidieerd in nederland gestudeerd (voor zover er iemand in deze coalitie gestudeerd heeft). door lichten heeft niets met land of dicriminatie te maken ze doen het in nederland ook (kijk maar naar de burgemeester van Schiedam) Natuurlijk daar zijn ze ook corrupt maar daar wordt in ieder geval wat aan gedaan. hier zitten we al meer dan 30 jaar in dezelfde ellende.

 18. Wie denkt het in Nederland geboren eierhoofd Asjes wel die hij is.
  De man heeft zo weinig geestelijke bagage als je je maar kunt bedenken. Zit op een plek zijn zakken te vullen waar hij niet hoort te zitten.

 19. Het is niet Nederland, maar de Rijksministerraad die die onderzoek wil. Draaitolletjes maken rare geluiden, lees maar van Asjes allemaal uitkraamt. Curacao werkt zich met deze club amateurbestuurders steeds verder in de nesten. Het is goed voor te stellen welke puinhoop er achter blijft als het eiland drie jaar verder is.

 20. De eerste “clash” zie ik al aankomen, de SVB heeft liquiditeits problemen (en denk dan meteen aan het SAAB syndroom) zij hebben aan het eind van de maand geen geld on de AOV te betalen, bij de regering hoeven ze niet aan te kloppen die heeft het ook niet (uitgegeven aan de dienstreisjes +). Wat nu ?

 21. Dit is juist de reden om iets te doen. De huidige regering heeft iets te verbergen en Donnor moet gewoon namens het bevolking van Curacao gewoon ingrijpen. Het moet afgelopen zijn met de pret corrupte zooi op Curacao. De regering van Curacao vertoont paranoide neigingen. Schotte heeft niet de meerderheid van stemmen en heeft niets te zeggen hierover. Waar blijft de stem van het meerderheid. Als Nederland dat niet doet zullen ze zelf in de toekomst komen huilen en zeggen met de kennis van nu hadden wij moeten ingrijpen, maar dan is het telaat. Paul Rosenmuller laat je niet afschrikken gewoon onderzoek laten doen.

 22. Wij hebben nu een Minister President die in Nederland akkoord gaan met een verzoek van Donner , en als hij op Curacao komt wordt hij tereug gefloten ,door de rest van de coalitie partijen, en dood leuk schrijft hij weer terug een brief naar naar de hr. Donner dat hij geen medewerking geeft aan dezelfde onderzoek. Wat hebben wij aan onze Minister President.?

 23. Deze regering heb een hoop te verbergen

 24. Door het onderzoek eerst te vragen en dan tegen te werken, geven we minister Donner een aanleiding om in te grijpen. Hij laat het onderzoek gewoon doorgaan en hoopt straks in de Rijksministerraad (!) uit het rapport te kunnen concluderen dat Curacao de facto onbestuurbaar is. Hij werkt stap voor stap aan de opbouw van dat dossier en Curacao doet het zichzelf aan!

 25. Ik snap werkelijk waar niet waarom er niet wordt ingegerepen op Curaçao, of het nu de bevolking zelf is of Nederland. Het is toch duidelijk dat er op dit moment geen regering zit die het beste voor heeft met het land en haar inwoners? Dat valt toch voor iedereen te begrijpen die het nieuws ook maar een beetje hoort? Er kan geen excuus meer worden gemaakt met: “Ze moeten de rotzooi van de vorige regering opruimen en dat kost tijd. Waar blijven de politici die geen eigen belangen hebben maar zien hoe mooi Curaçao is en het beste wilt voor haar inwoners, immers de werkformule is: gemotiveerde mensen= groeiende economie, groeiende economie = meer winst voor het land. Ik hoor constant dat mensen fada zijn wat betreft de regering. Wie-o-Wie staat op en helpt de wonden helen van een uitgeput en gewond Curaçao??? Serio, je wilt zelf een partij oprichten als je ziet en hoort waar men zich mee bezig houdt, ipv waar men zich mee bezig moet houden!!

 26. Dit is triest en ongelooflijk.

 27. Schotte begrijpt nog steeds niet dat de Centrale Bank onafhankelijke instituut is waardoor de regering niet het recht heeft om de toegang te weigeren.

 28. Verbazen wij ons hierover???????????

 29. je zou bijna denken dat men iets wilt verbergen!! 😉

 30. Deze door onze regering gecreërde ramkoers kan jammer genoeg op de wat langere termijn alleen maar nadelig voor ons (Curaçaoënaars) zijn.