• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De rampenbestrijdingsorganisaties van Curaçao hebben deze week een belangrijke training voltooid in het Renaissance Hotel. De training vond plaats in het kader van het Regionaal Risk Reduction Initiative (R3I-project), dat wordt gesubsideerd door de Europese Unie.

Het doel van dit project is het in kaart brengen van de risicogebieden voor natuurlijke gevaren of gevaren veroorzaakt door de mens, voor de Nederlandse en Engelse overzeese gebieden. Curaçao maakt hier ook deel van uit.

Training
De lokale vaardigheden in het gebruik van het Geografisch Informatie Systeem (GIS) zijn tijdens de training onder handen genomen. Rampenbestrijdingsorganisaties van Curaçao, Anguilla, Aruba, Bonaire, St. Eustatius, St.Maarten, Cayman Islands, British Virgin Islands, Turks & Caico’s en Montserrat hebben de training in het gebruik van GIS op Curaçao gevolgd.

2 reacties op “Training in het bestrijden van rampen”

 1. Is er ook gedacht aan Antillianen/Curacaoenaars die heden internationaal bezig zijn in disaster relief management zoals Mike Nuboer die dit ruim 20 jaar doet in diverse noodgebieden, o.a. met de VN-WFP? Zulks kunnen zeker een bijdrage leveren, ook zij het van een internationaal standpunt of het aanbreken van internationaal hulp.

 2. Risco gebieden op Curacao:

  HATO
  ISLA

  Algemeen: Orkaan of overmatige regenval zoals bij Thomas.

  Is er ook aandacht gegeven aan een rampenplan voor het Sehos personeel, brandweer, politie, de milite, GGD???????

  Voor het terein van ISLA/PDVSA dient er een openbaar rampenplan te zijn, echter niemand weet waar het is. Bestaat het wel of bestaat het gewoon niet.