• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO –  Een delegatie van het Ministerie van Financiën is zondag afgereisd naar Mexico City, Mexico, waarbij officieel het traject tot een financiële kwalificatie van Curaçao overeen is gekomen. Standard & Poor’s zal zorg dragen voor een kwalificatie en rating van de Curaçaose economie.

Standaard & Poor beoordeelt landen op hun algemene kredietwaardigheid gericht op politieke en economische risico’s, zowel in kwantitatieve als in kwalitatieve zin. In hun beoordeling betrekken zij diverse maatstaven zoals economische prestaties.

Politieke risico’s
Een andere belangrijke beoordelingsgebied van Standard & Poor is de institutionele effectiviteit en politieke risico’s. Hierbij worden de economische structuur en groeiperspectieven, externe liquiditeit en internationale investeringspositie, fiscale prestaties en flexibiliteit en monetaire flexibiliteit beoordeeld.

Rating
De kwalificaties van Standaard & Poor kunnen bijdragen aan de verbetering van het investeringsklimaat. Zo is bekend dat landen met een hogere rating betere investeringskansen kennen dan landen met een lagere rating. Landen met een hogere rating trekken doorgaans meer kapitaal aan. Ook het financieel en economisch beleid van de overheid kan baat hebben bij een gunstige rating.

4 reacties op “Financiële kwalificatie door Standard & Poor’s”

 1. Laten we eens aannemen dat deze regering het inderdaad wil weten; hoe kijkt een buitenstaander als S&P naar Curacao. In Europa nemen de landen in de EU elkaar de maat en dat werkt heilzaam (en ontnuchterend). Curacao zal geen opmerkingen uit Europa accepteren, dus is S&P rating toch geen slecht idee?

 2. @Edward; ??????
  Mij is nog niets bekend van dit nog te komen rapport. Maar als er een rapport openbaar wordt gemaakt en door deze regering wederom als te negatief gemerkt zal worden, word het eens tijd voor deze regering en hopelijk snel de volgende om eens rond te kijken waar de problemen zitten. Er wordt wel gewerkt aan een aantal projecten door o.a. Hakim, deze zijn echter nog niet openbaar. Maar wat ik vernomen heb zijn er goede projecten voor Curacao bij. Wel zal er als gewoonlijk een giganties tegen werking komen van enkele PARtijen. Maar dat zijn we zo langzamerhand al gewent van die PARtij. We wachten af. Maar ik zie de toekomst toch wat positief.

 3. Dragen ze bij deze meeting geen badges?

 4. Je weet nu al wat er komen gaat. S&P komt met hun verslag, die is te negatief vindt de overheid, er wordt niets gedaan met de aanbevelingen en over 4 jaar wijst Black Lion terug naar het rapport met de opmerking dat het toen ook al gezegd werd en er nooit wat mee gedaan is.