• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

PVVCURAÇAO – De Nederlandse partij PVV wil Curaçaoënaars die in de Nederlandse gevangenis zitten, op het vliegtuig terug naar Curaçao zetten. Of, zoals Tweede Kamerlid Eric Lucassen zegt: “Enkele reis terug voor Antilliaans tuig.” De partij wil dat hiervoor een beleid wordt gemaakt.

PVV wil het ‘tuig’ een ‘enkeltje terug’ bezorgen, zoals ook de minister van Justitie, Elmer Wilsoe, dat wil gaan doen met gevangenen uit Bonaire die op Curaçao vastzitten.

Beleid
Volgens Lucassen zitten de Nederlandse gevangenissen vol met ‘Caribisch tuig’ dat hiervoor in aanmerking komt. De partij wil nu van minister Piet Hein Donner (Koninkrijksrelaties) weten of hij bereid is om hier beleid van te maken. Donner onderhandelde namelijk al eerder over de mogelijkheid om criminele Antillianen terug te sturen.

27 reacties op “‘Enkele reis voor Antilliaans tuig’”

 1. Je hebt helemaal gelijk rita. maar zoals ik al zei de meeste hollanders zijn juist tuigen maar in pakken.
  en ook nog arrogante tuigen. nederland is 1 grote ilegale boel. Alles wat ilegaal hoort te zijn is legaal. Kijk eens naar de politie man die iemand verkracht en alleen taakstraf daarvoor krijg. De meeste Hollanders spelen engel maar van binnen zijn ze erger dan the devil zelf. En nederland was tog toezichthouder van de antillen dus hoezo zijn wij boeven? Als een hollander toezichthouder is dan kan tog niks vekeerd gaan? Want het is een hollander tog pff.Ik heb het al gezegd bekijk onze geschiedenis met nederland. Jullie lezen alleen nederlanse kranten. alles word verdraaid door de kut hollanders. Maja laat mij eens uitleggen aan de zogenaamde slimme hollanders. nederland en kontlikker van de antillen steelt en verschuif alles op curacao. Zo gaat het altijd als het te maken heeft met nederland. nooit doet nederland iets fouts. pff donderop man. Maar voor mij bestaat er regels voor 1 regels voor allemaal. enkele reis voor antiliaanse tuigen the same back at you enkele reis voor kaaskoppen naar nederland. En god zult met jullie nederlanders afrekennen. zoek dit maar uit. bo kastigu bo ta pase aki riba tera. peace out.

 2. moet je horen Lucassen.
  wil hij ook brinkman nadoen? Wacht even, is het niet dezelfde lucassen die ook ala tuig in
  nederland bijna uit de regering was uitgezet? het probleem is, dat wij jioe di korsow trots moeten zijn en respect moeten hebben voor ons zelf. dan kan een tuig als lucassen ons nooit,
  nooit vernederen. en de partijen in de oppositie niet nu, met mensen als lucassen gaan zitten
  kletsen, want de vorige regering moeten niet vergeten, dat zij ons veel schaamte hebben geven
  toen mevr. elhage en haar hele regering werden uitgescholden voor corrupte mensen.
  de reden dat mensen zoals brinkman en nu lucassen ons allemaal voor uitschot uitschelden.
  Je kan in nederland al jaren , netjes iedere dag gaan werken etc.,toch en ben je niets positiefs in de ogen van deze assiociale nederlanders.

 3. Het liefst terug naar Rwanda daar horen ze thuis gewoon

 4. @jonas, niemand neemt de regering van curacao ook meer serieus!

 5. hallo allemaal,

  Dit heeft toch niks te maken met het terug sturen van de crimineel , maar gewoon dood ordinair bedelen om geld. Per saldo geeft K.Wilsoe alleen een signaal af dat Nederland moet betalen van de gasten die Nederland laat logeren in de gevangenis.
  Elk eiland dat door 10-10-10 in status is veranderd heeft deze problemen . Sint maarten heeft hetzelfde probleem, waarschijnlijk sturen deze ook de gevangenen die van de toenmalige Ned, Antillen ( maar Yui korsow zijn) ook terug of vragen ze een vergoeding.
  Kij daarvoor hebben nu de vereveningscommisie niet alleen de gelden maar ook de lasten

 6. @Jonas, zo’n soort opmerking kun je ook schrijven over jatter Asjes.

 7. Brievenbuspisser Lucassen, die neemt toch niemand meer serieus.

 8. @Edward; Ik zie niet dat ik het over Makamba’s heb, wel als antwoord op @Nederlands Paspoort. Kun je me eens klaar uitleggen wat eigenlijk Makamba betekend.
  Het woord Makamba heeft vele varianten zowel positief als negatief
  De heer Lucassen neem ik zo wie zo al niet serieus, die bralt enkele anderen na in de hoop later wat extra stemmen te verkrijgen. Stuur je een veroordeelde Nederlander retour enkele reis terug naar Nederland, dan stuur je, dan stuur je hem naar een nette cel met Kleuren TV, gebruik van internet, noem maar op. Hier moet je maar afwachten wat je krijgt.

 9. Caracaoenaars, die tgv discriminatie (?) zijn veroordeeld in NL zullen toch graag naar Curacao teruggaan? Net als (europese) nederlanders liever in NL hun straf uitzitten dan in Bolivia..Zo zal een Curacaonaar toch ook liever op zijn eigen eiland willen zijn? Of….waarom niet? Dat geeft stof tot nadenken.

 10. Lucassen is een clown. Niet serieus te nemen en is zeker niet representatief voor het gedachtengoed van de nederlander. Idioten heb je onder ieder volk, en in alle kleuren ,hebben we er hier ook een paar van (h.w)

 11. Dit is een leuk experiment, echt waar. Ik zeg DOEN, maar dan wel consequent. Aangezien (voormalige) Antillianen allemaal de Nederlandse nationaliteit hebben, is dat geen onderscheidend criterium. Ik neem aan dat we dan onderscheid maken naar plaats van geboorte. OK, DAAR GAAN WE DAN: Curacaoenaars terug naar Curacao. Limburgers die in Groningen een misdrijf plegen TERUG NAAR LIMBURG. Friezen terug naar Friesland en als je op Texel of Vlieland bent geboren wordt je DAAR naar toe verbannen. Dit is een geweldig idee. We gaan weer mensen verbannen. Net zoals in Siberie!! Hoera HOERA! Leve het gezond verstand!!

 12. @BIg Daddy, je hebt het toch ook over Makamba’s terwijl het land Makambia niet bestaat. Dan kun je het ook hebben over Antillianen. Het land Antillen bestaat misschien niet maar iedereen weet wel wat er bedoeld wordt.

 13. @Shon; ik heb geen statistieken; Wilsoe hopelijk wel.

  @eenNederlands paspoort: Ik laat me nooit opjutten door Makamba’s. Alhoewel het woord makamba op vele wijzen kan worden uitgelegd.
  Wat betreft je uitleg over de antillen; De eilanden bestaan idd nog. maar wat betreft als aangemerkt antillen NEE.
  Curacao= pais korsow
  Aruba=Aruba
  Bonaire=BES
  SABA=BES

  De antillen zullen alleen nog voort bestaan in onze gedachten en die van onze kleinkinderen.
  en in de nog veel achterlopende ICT wereld met de landen kies balk.
  We spreken dan wel van : De VOORMALIGE ANTILLEN.

 14. @ big daddy : De Nederlandse Antillen zijn verdwenen op 10-10. Maar de eilanden bestaan nog gewoon en zijn dus Antillen. Wat betreft Lucassen, die weet niet beter.Laat je niet opjutten door die makamba.

 15. Ik heb zelf op project gewerkt waar Antillianen met banen terug naar antillen kunnen gaan en geld is ook geregel. Eric Lucassen weet van dit project maar dat praat hij niet over. MInister Donner is ook op de hoogte .In de komende maanden gaat ik hard toe om dit verhaal in de kranten te plaatsen.

 16. De zg antillianen waar ze over hebben die zijn gewoon nederlanders(misschien geen makamba),en vaak zijn ze in Nederland geboren ook nog.Wie denkt dat het plegen van een misdaad ,voor geld uit luiheid komt,weet er letterlijk niks van.Het is puur en allen voor het macht en vrijheid van veel geld die je als doorsnee arbeider zeker niet kan verdienen.

 17. @bigdaddy. Hoeveel makambas zitten er in Bon futuro? niet zo veel

 18. Wat eenmoeilijk gedoe iedereen lekker vast laten zitten in het land waar de misdaad gepleegd is! De straf is toch als afschrikking bedoeld. Laat de gevangenen gewoon werken voor hun brood onder het motto “aan de bak in de bak” de meesten criminelen zijn te lui om te werken tijd on dit dus te leren. Zo onzie je de belasting betaler ook nog. lekker schoffelen op curacao asperges steken in nederland etc etc.

 19. “Antiliaans Tuig”???? De Antillen bestaan toch niet meer, dus er is GEEN Antiliaans Tuig.
  Die Eric Lucassen moet eerst maar gaan leren wat er nog is van na 10-10-10.
  Als tegen antwoord kan Wilsoe ook gaan zeggen Alle Nederlanders die hier in het gevang zitten enkeltje retour NL met een 10 jaar verbod om terug te komen.
  We kaatsen de bal gewoon retour.

 20. Wie kaatst kan de bal verwachten. Als je een domme opmerking de lucht in gooit krijg je een nog dommere opmerking terug.

 21. @Romad, genoeg kansen in Nederland maar je moet er wel voor willen werken en dat willen ze niet. Hetzelfde hier op Curacao. Veel vacatures in de horeca en toch zoveel werkeloze Curacaose jongeren..

 22. natuurlijk kan dit juridisch niet waar gemaakt worden.
  het is weer een schreeuw om stemmen te winnen…
  het is gelijk aan de PS wanneer die spreekt over kolonisatie….
  gewoon stemmen winnen bij het klootjesvolk

 23. Wat is nou die ” Antilliaans Tuig”? Bedoelt hij daarmee de jongeren die geboren en getogen zijn in Nederland van Curaçaosche ouders? Die wilt hij terugsturen? Waarom? Dat die jongeren over de schreef zijn gegaan is de schuld van Curaçao? Laat me niet lachen. Die jongeren zijn kansloos in Nederland omdat ze GEEN kans krijgen vooruit te komen. Omdat Nederland daar geen raad mee weet moeten ze maar gewoon worden gedumpt in het land van hun ouders? Zo worden dus problemen opgelost in Nederland. Gewoon afschuiven die hap.

 24. Hoe zou PVV en of Eric Lucassen reageren als de Nederlandse kolonie die in de Dominicaanse Republiek, Colombia, Peru (vd Sloot), Indonesia en andere landen voor delicten vast zitten, als “tuig” wordt gekwalificeerd. En voor de duidelijkheid….volgens de pers kwam het verzoek om zijn straf op Bonaire uit te zitten van een Boneriaanse gevangene die in hongerstaking ging en hij had zijn redenen hiervoor. Daarna kwam Minister Wilsoe met zijn voorstel.

 25. @piet snorr :Nee dat is precies hetzelfde !

 26. Kan dit Juridisch wel?? Dit is heel anders dan Bonerianen die in Bonaire zijn berecht terug naar Bonaire te sturen.

 27. Gaan ze weer hoor! .. Ik vind het best als ze buitenlandse/allochtone criminelen terug willen sturen.. maar waarom alleen en specifiek antillianen? What about the rest..